Premsa

L’AVI recolza un projecte d’R+D+i de Labaqua que optarà a una licitació de Compra Pública d’Innovació a Canàries

  • L’Agència finança les accions preparatòries per a l’elaboració d’una oferta i la posterior execució d’una part dels desenvolupaments d’innovació
  • Es tracta d’una nova línia d’ajudes per a incentivar que empreses de la Comunitat concórreguen a procediments de CPI fora del nostre territori


L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) recolza en la seua convocatòria d’ajudes 2019 un projecte de Labaqua, empresa del grup Suez amb seu a Alacant, amb el qual optarà al Canàries Geo Innovation Program 2030, una macrolicitació de Compra Pública d’Innovació (CPI) que ultima el Govern canari amb la finalitat de resoldre els desafiaments mediambientals de Fuerteventura i millorar, a més, els seus serveis públics a través d’eines tecnològiques innovadores.

En aquest cas, l’Agència recolzarà la realització de les accions preparatòries per a l’elaboració d’una oferta d’R+D+i i la posterior execució d’una part dels desenvolupaments d’innovació associats. Aquesta proposta ha d’estar llesta en la segona meitat del present exercici, quan està previst que s’òbriga la fase de licitació. Comptarà per a això amb una ajuda pública de més 41.000 euros, distribuïts en dues anualitats, 2019 i 2020.

La iniciativa de base innovadora de Labaqua se circumscriu en la cerca de solucions al repte “Platges i activitats aquàtiques”, que té com a principal objectiu protegir els hàbitats marins d’especial interés, així com desenvolupar i implementar nous sistemes de control i monitoratge online de la qualitat de l’aigua de bany a Fuerteventura.

Gràcies al suport de l’Agència Valenciana la Innovació, aquesta empresa alacantina implementarà solucions tecnològiques innovadores desenvolupades en el si de l’empresa amb més recursos i d’una forma més ràpida, segons precisa la seua directora d’Innovació, Adela Yanez.

Labaqua es converteix, d’aquesta manera, en un dels primers beneficiaris de la línia de foment de projectes d’I+D+i destinats a la CPI, un programa específic de l’Agència amb el qual es pretén incentivar a les empreses de la Comunitat perquè concórreguen a aquest tipus de licitacions públiques, que resulten noves i extremadament costoses.

Nova línia d’incentius a la CPI

Mentre en 2018 l’AVI va centrar els seus esforços a dinamitzar la demanda de solucions innovadores entre les administracions local, provincial i autonòmica, en la convocatòria d’enguany ha activat aquesta nova línia, que actua directament sobre l’oferta. Els estímuls de l’Agència comprenen tant el finançament de les despeses de consultoria associats com el desenvolupament de la R+D+i necessària per a optar a aquests contractes.

Amb un pressupost de 40 milions d’euros, Canàries Geo Innovation Program compta amb el suport del Govern de l’arxipèlag, a través de la seua Agència d’Investigació, Innovació i Societat de la Innovació; i del Cabildo de Fuerteventura.

Labaqua és una empresa del grup Suez Environnement que ofereix solucions de consultoria mediambiental i laboratori d’anàlisi a la indústria i a l’administració. Constituïda en 1991, té la seua seu central en el polígon de les Talaies, a Alacant.

Author