Your address will show here +12 34 56 78

PROJECTES EN COL·LABORACIÓ

  • Ver

SALUT

Dispositiu precís i manejable per al diagnòstic de l'ull sec

  • Ver

TECNOLOGIES HABILITADORES

Cadena de subministrament i distribució capdavantera

  • Ver

ECONOMIA CIRCULAR

Bioplàstics a partir dels residus   urbans

    LLISCA PER A VEURE

SALUT

DISPOSITIU PRECÍS I MANEJABLE PER AL DIAGNÒSTIC DE L'ULL SEC

DESCRIPCIÓ

Al voltant de cinc milions d'espanyols pateix les molèsties associades ull sec i, no obstant això, molts desconeixen que ho pateixen. Sense un sistema eficaç de diagnòstic, la incidència d'aquesta síndrome, un dels més freqüents en oftamologia, no ha fet més que augmentar en els últims anys, com a conseqüència, entre altres, de l'envelliment de la població i del cada vegada major ús diari de pantalles.
En breu, la comunitat mèdica comptarà amb un sistema ràpid, senzill i precís per a detectar aquesta malaltia. La Unitat Científica d'Innovació Empresarial (UCIE) de l'Institut de Neurociències, ha posat en valor les investigacions prèvies d'aquest centre per a desenvolupar un dispositiu de diagnòstic innovador. En el disseny, miniaturització i construcció del prototip ha participat, de manera decisiva, l'Institut de Biomecànica de València (IBV).
  • Text Hover










 PARTICIPANTS

  • MARIBEL ACIÉN. Metge i investigadora de la Universidad Miguel Hernández

  • MÓNICA ALEGRE. Empresària i presidenta del Clúster de l'Automòbil (AVIA)

  • CRISTINA DEL CAMPO. Directora de l'Institut Tecnològic de la Indústria Agroalimentària (AINIA)

  • SALVADOR MARTÍNEZ. Director de l'Institut de Neurociències (IN UMH-CSIC)

  • JUAN NAVARRO. President de la Societat Oftalmològica de la Comunitat Valenciana

  • JAVIER SÁNCHEZ. Director de l'Institut de Biomecànica de València (IBV)

TECNOLOGIES HABILITADORES

CADENA DE SUBMINISTRAMENT I DISTRIBUCIÓ CAPDAVANTERA

DESCRIPCIÓ

Com pot millorar la tecnologia la cadena de subministrament d'una empresa? És possible predir quina quantitat de productes necessitaran els nostres clients? L'empresa ceràmica Colorker fa dos anys que treballa en aquesta direcció, amb el focus situat a optimitzar els processos i ajudar els seus compradors a disposar de l'estoc just, amb el consegüent estalvi de costos. En el marc d'un projecte d'R+D+i, la companyia castellonenca ha incorporat tecnologies com la intel·ligència artificial i el machine learning a la gestió del magatzem i la logística, per a compassar els temps de la factoria a les necessitats de la cadena de distribució.
Ara funciona amb la precisió d'un rellotge suís gràcies a la labor que estan realitzant l'Institut Tecnològic d'Informàtica (ITI) i la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, els dos socis tecnològics que han ajudat a configurar un sistema capaç de predir i proposar comandes i planificar el transport, optimitzant així el funcionament de tota la cadena.
  • Text Hover













 PARTICIPANTS

  • MARIBEL ACIÉN. Metge i investigadora de la Universidad Miguel Hernández

  • MÓNICA ALEGRE. Empresària i presidenta del Clúster del Automòbil (AVIA)

  • CRISTINA DEL CAMPO. Directora de l'Institut Tecnològic de la Indústria Agroalimentària (AINIA)

  • RAMÓN DEBÓN. Gerent d'Operacions de Colorker Group.

  • JUAN ANTONIO HEREDIA. Director de la Càtedra Indústria 4.0 de la Universitat Jaume I

  • LAURA OLCINA. Directora de l'Institut Tecnològic d'Informàtica (ITI)

ECONOMIA CIRCULAR

BIOPLÁSTICOS A PARTIR DE RESIDUOS URBANOS

DESCRIPCIÓ

Cada dia es depositen en els abocadors de la Comunitat Valenciana milers de tones de residus rebutjades als nostres pobles i ciutats. Però, i si els nostres desaprofitaments permeteren generar productes de valor afegit com, per exemple, plàstics biodegradables? Aquest és el punt de partida de la col·laboració d'RPB, filial de Simetría Grupo, amb l'Institut Tecnològic de la Indústria Agroalimentària (AINIA) per a l'obtenció d'àcid làctic a través de la fermentació de deixalles. Aquest àcid és clau per a la fabricació de biopolímers a un preu contingut. 
RPB ha posat en marxa aquest treball conjunt en la planta de tractament d'Algímia d'Alfara, el radi d'acció del qual s'estén a les províncies de Castelló i València. Amb això, els residus no acaben en un abocador, sinó que en aquesta segona vida adquireixen valor en convertir-se en matèria primera per a la producció de bioplàsticos. 
  • Text Hover













 PARTICIPANTS

  • MARIBEL ACIÉN. Metge i investigadora de la Universidad Miguel Hernández

  • MÓNICA ALEGRE. Empresària i presidenta del Clúster del Automòbil (AVIA)

  • CRISTINA DEL CAMPO. Directora de l'Institut Tecnològic de la Indústria Agroalimentària (AINIA)

  • AMPARO LÓPEZ. Vicedirectora de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments (IATA-CSIC)

  • ANDRÉS PASCUAL. Responsable d'Innovació de l'Institut Tecnològic de la Indústria Agroalimentària (AINIA)

  • FRANCISCO JOSÉ VEA. Director d'R+D+i de Simetría Grupo

GALERIA D'IMATGES