Premsa

L’AVI finança l’especialització i formació contínua dels treballadors dels instituts tecnològics

  • García Reche i el president de Redit rubriquen un conveni de col·laboració per a actualitzar les competències en noves tecnologies
  • La Xarxa d’Instituts Tecnològics identificarà les barreres específiques que frenen la incorporació d’innovació en les empreses de la Comunitat


València (09.09.19). L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha renovat aquest dilluns el seu suport a la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit) amb la formalització d’un nou conveni de col·laboració que, entre altres accions, ampliarà les competències en noves tecnologies dels prop de 1.600 empleats que desenvolupen la seua activitat en els onze centres associats.

El vicepresident executiu de l’AVI, Andrés García Reche, i el president de Redit, Fernando Saludes, han rubricat l’acord en la seu d’aquesta última entitat, al Parc Tecnològic de València (PTV), després d’una reunió de treball en la qual també han participat el director de Redit, Gonzalo Belenguer, així com la secretària general i el secretari general tècnic de l’Agència, Olivia Estrella i Joaquín Martínez, respectivament.

El nou conveni, que contempla una aportació de 150.000 euros, continua en la línia de l’aprovat en 2018 i gira al voltant de dos grans eixos, un dirigit a la societat en general, amb la finalitat de donar a conéixer la importància de la I+D+i en el sistema productiu, i un altre enfocat a satisfer les necessitats formatives dels instituts tecnològics.

En aquest sentit, Redit ha elaborat un pla de formació transversal en matèries d’interés per als instituts tecnològics com, per exemple, l’explotació de resultats d’investigació, la direcció i gestió de projectes, el lideratge de persones i gestió d’equips o la creació i desenvolupament d’empreses de base tecnològica en centres d’R+D+i.

El vicepresident executiu de la AVI ha posat en valor el paper que desenvolupen els instituts tecnològics com a principals agents per a la incorporació d’innovacions en les pimes, al mateix temps que ha subratllat el caràcter disruptivo de l’actual revolució tecnològica.

“En aquest context és molt important reforçar les habilitats i capacitats per al maneig de les tecnologies digitals i habilitadores amb la finalitat que els treballadors dels nostres instituts seguisquen instal·lats en l’avantguarda tecnològica i al costat de les nostres empreses”, ha precisat García Reche.

Per part seua, el president de Redit, Fernando Saludes, ha agraït el suport prestat per l’AVI en aquestes accions i ha destacat “el paper estratègic que juga l’Agència per a facilitar el diàleg entre els agents que componem el Sistema Valencià d’Innovació i que ens permet, al final, generar més coneixement que és útil tant a nosaltres com al conjunt de la societat”.

Identificant les barreres a la innovació

Amb la finalitat d’impulsar la I+D+i en les empreses, i dins de l’àrea d’actuació del Think Tank de Redit s’està desenvolupant un estudi per a determinar quines són les barreres a la innovació des del punt de vista del coneixement o de la qualificació professional, entre altres paràmetres recollits en el Panell d’Innovació Tecnològica (PITEC) desenvolupat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

També es presentaran els resultats de l’estudi sobre la percepció social dels instituts tecnològics i la innovació en la Comunitat Valenciana, una enquesta per a conéixer l’opinió i el posicionament de la societat entorn dels instituts tecnològics i la innovació en general, el treball de la qual de camp es va efectuar en el marc de l’últim conveni amb l’AVI.

Així mateix, l’entitat que coordina els 11 centres tecnològics aprofundirà en la línia de col·laboració institucional establida amb els departaments d’economia de les universitats públiques valencianes, que el passat exercici va fructificar en un quadern recopilatori de diversos articles de debat i anàlisi sobre economia del coneixement i innovació a càrrec d’acadèmics de reconegut prestigi.

Author