Premsa
L’AVI i l’Associació Valenciana del Calçat exploren vies de col·laboració per a reforçar l’R+D+i entre les empreses del sector
- L’Agència ha mantingut una reunió de treball amb la presidenta executiva d’Avecal en la qual han abordat els grans reptes del sector
- Innometalia ha fet balanç del primer any de treball realitzat per l’agent d’innovació que va incorporar amb el suport de l’AVI
La Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha mantingut aquest dijous sengles reunions de treball amb l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (Avecal) i l’Associació d’Empreses Innovadores (AEI) del Metall de la província d’Alacant, Innometalia, amb la finalitat de cooperar en l’impuls d’accions per al foment de la R+D+i amb impacte en tots dos sectors d’activitat.
La primera d’aquestes cites ha comptat amb la participació de la presidenta executiva d’Avecal, Marian Cano, i el seu responsable de Comercialització i Internacionalització, Joaquín Marco, que han abordat els reptes als quals s’enfronta la indústria del calçat amb el vicepresident executiu i la secretària general de l’Agència, Andrés García Reche i Olivia Estrella, respectivament.
Totes dues entitats han coincidit en la necessitat de continuar impulsant el desenvolupament d’innovacions tecnològiques i organitzatives com una dels senyals d’identitat del sector, que ha apostat per la qualitat i el disseny per a créixer en un mercat global que és cada vegada més competitiu.
En aquest sentit, el vicepresident de l’AVI ha destacat l’esforç de les empreses del calçat per a incorporar les noves tecnologies clau als processos productius i de comercialització amb el suport de les organitzacions empresarials i d’altres instituts tecnològics, com ara Inescop, l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI) i l’Institut de Biomecànica de València (IBV).
Per part seua, la presidenta executiva d’Avecal, Marian Cano, ha destacat els instruments de suport a la R+D+i que l’AVI canalitza a través de la seua convocatòria d’ajudes, que enguany està dotada amb prop de 14 milions d’euros.
Cano s’ha interessat, en aquest sentit, pel programa de “Accions complementàries d’impuls i enfortiment de la innovació”, així com per la figura dels agents d’innovació, amb la qual es pretén impulsar la investigació aplicada i la transferència dels seus resultats cap al teixit productiu.
Accions amb Innometalia
D’altra banda, García Reche i Estrella han mantingut una reunió tècnica amb l’Associació d’Empreses Innovadores (AEI) del Metall de la província d’Alacant, Innometalia, en la qual han repassat les accions i contactes en matèria d’R+D+i impulsats per l’organització en 2019, així com els plans de futur per a 2020.
A la trobada han assistit, per part de Innometalia, el secretari general de la Federació d’Empresaris del Metall de la Província d’Alacant (FEMPA), Luis Rodríguez, així com l’agent d’innovació finançat per l’Agència, Sergio Gómez, que ha donat compte del treball realitzat durant el passat exercici.
Durant la sessió de treball, totes dues institucions han abordat possibles vies de col·laboració amb la finalitat de reforçar les accions de foment de la innovació en el sector del metall, amb el qual l’Agència manté una estreta col·laboració.
Constituïda en 2009, Innometalia és un clúster d’empreses innovadores promogut per FEMPA que pretén millorar la competitivitat dels seus integrants mitjançant l’impuls de sinergies i la identificació d’oportunitats d’innovació.