Premsa

La direcció del Comité Estratègic d’Innovació valida les solucions als reptes empresarials propostes per especialistes de l’AVI


  • Els coordinadors dels grups especialitzats en emergències i hàbitat sostenible presenten les seues conclusions davant l’òrgan director del CEI
  • El científic Avelino Corma presideix la reunió, en la qual s’han presentat al voltant d’una vintena de solucions innovadores
L’òrgan coordinador del Comité Estratègic d’Innovació (CEI), que presideix el científic Avelino Corma, ha validat aquest divendres les solucions tecnològiques i innovacions proposades pels grups especialitzats que s’han constituït en 2019 per a donar resposta als reptes empresarials en l’àmbit de les emergències i de l’hàbitat sostenible.

Aquests equips multidisciplinaris, en els quals han participat representants de la comunitat científica, els instituts tecnològics i l’empresariat, han donat compte dels resultats obtinguts després de mesos de treball, en els quals s’han prioritzat reptes i identificat solucions aplicables en el teixit productiu de la Comunitat Valenciana.

Els coordinadors dels dos Comités Estratègics d’Innovació Especialitzats (CEIE), Manuel Esteve (Emergències) i Raúl Royo (Hàbitat sostenible) han presentat els seus respectius informes de conclusions davant l’òrgan director del CEI, en el qual a més de solucions innovadores, es proposen incentius per a garantir el seu desenvolupament i implantació per part de les empreses de la Comunitat Valenciana.

Entre les innovacions detectades en l’àmbit de les emergències, aquest comité ha proposat el desenvolupament de funcions de geolocalització i sistemes d’avisos en telèfons intel·ligents a menor cost que les solucions actuals, que operen en zones sense cobertura o davant desastres naturals; a més del disseny de nous sistemes de captació d’informació a afegir als ja disponibles amb la finalitat d’optimitzar la captura i anàlisi de dades en temps real.

També proposen el desenvolupament de nous sistemes de monitoratge i avaluació per a les infraestructures d’emergències, així com de nous materials, tecnologies i processos de fabricació que permeten crear millors equips de protecció individuals, entre altres iniciatives.

El desenvolupament de sistemes de sensorització, monitoratge i anàlisi de dades, així com la seua integració i gestió en paràmetres tals com el consum d’energia, la qualitat d’aire i el confort és una de les solucions que han identificat especialistes en hàbitat sostenible, que aposten per avançar en nous sistemes constructius que permeten la industrialització de la construcció.

Les persones expertes que formen part d’aquest equip multidisciplinari han proposat, a més, el desenvolupament de sistemes personalitzats en l’ús de fonts d’energies renovables, tant a nivell individual i col·lectiu, així com sistemes flexibles i multifuncionals que permeten l’adaptació de l’interior dels espais a les diferents necessitats dels seus usuaris al llarg del temps.

A més del president del CEI, Avelino Corma, també han assistit com a vocals d’aquest comité assessor de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) José María Benlloch, Miguel Burdeos, César Orgilés i María Jesús Vicent, a més del secretari tècnic del citat òrgan coordinador, Francisco Mas.

Per part seua, el científic Avelino Corma ha destacat el treballat completat pels comités especialitzats i ha subratllat la rellevància de les prop de 20 propostes d’innovació presentades aquest divendres, que donen resposta a prop d’una desena de reptes empresarials.

Una estratègia que, segons Corma, ha d’oferir resultats en el termini de dos anys, quan està previst que concloguen els primers projectes d’I+D+i resultants d’aquests comités, i que compten, a més, amb el recolzat de la Agència.

L’aprovació definitiva, al desembre

“Les dades demostren que la metodologia funciona. Estem orientant la innovació per a resoldre els reptes identificats en els CEIE”, ha precisat el vicepresident executiu de l’AVI, Andrés García Reche, qui ha explicat que el 64% de tots els projectes que ha finançat l’Agència en 2019 responen a algun dels reptes-solució proposats el passat exercici.

En qualsevol cas, l’aprovació definitiva dels reptes i solucions dels CEIE en emergències i hàbitat sostenible tindrà lloc al desembre, en el marc de la tercera reunió del Comité Estratègic d’Innovació de l’AVI.

Author