Premsa

L’AVI fa costat a Cedelco a connectar les empreses del Baix Vinalopó amb universitats i centres tecnològics a través d’un agent d’innovació

 

 • L’organització ha rebut l’ajuda de l’Agència per a incorporar un agent que impulse el desenvolupament de projectes conjunts d’innovació
 • L’AVI finança prop de  mig centenar d’agents en universitats, centres tecnològics i entitats sense ànim de lucre de tota la Comunitat


  L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha mantingut una reunió de treball amb el Cercle Empresarial d’Elx i Comarca (Cedelco) per a explorar  noves vies de connexió entre el teixit empresarial del Baix Vinalopó  i les universitats i centres tecnològics, amb la finalitat d’impulsar el desenvolupament d’innovacions, així com la seua incorporació efectiva al sistema productiu.


  En aquesta trobada, Cedelco ha presentat oficialment el pla d’acció de l’agent d’innovació que recentment s’ha incorporat al seu equip, gràcies al suport econòmic proporcionat per l’Agència en el marc de la seua última convocatòria d’ajudes en concurrència competitiva.


  A través d’aquest agent, l’organització empresarial que presideix Joaquín Pérez connectarà les necessitats dels seus associats amb els resultats de les investigacions que duen a terme els centres i grups d’investigació i instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana.


  Cedelco s’integra així en la xarxa d’agents d’innovació que promou l’AVI i que, en l’actualitat, compta amb prop de mig centenar de tècnics que operen en universitats, centres d’investigació i associacions empresarials amb l’objectiu de vincular les esferes científiques, tecnològiques i productives i promoure el desenvolupament conjunt de projectes d’innovació.


  Sobre aquest tema, el vicepresident executiu de l’Agència, Andrés García Reche, ha subratllat la rellevància d’aquesta figura dissenyada per l’AVI per a establir un diàleg permanent entre el teixit productiu i els centres generadors de coneixement: “Els agents d’innovació ja estan propiciant el desenvolupament d’innovacions que resolen específicament els reptes i necessitats de les nostres empreses, independentment de la seua grandària i sector”.


  García Reche ha destacat que l’actual xarxa no sols vertebra la Comunitat, sinó que acosta la innovació a entitats que fins ara no la contemplaven com un dels seus eixos estratègics. “Innovar és l’única via per a créixer en grandària, elevar la productivitat i internacionalitzar-se amb èxit”, ha exposat.


  Per part seua, el president de Cedelco , Joaquín Pérez, ha insistit que l’agent d’innovació que, amb el suport de l’AVI, s’ha posat a la disposició de  els seus associats, informarà, orientarà i treballarà perquè “tots ells coneguen les seues possibilitats i puguen desenvolupar el seu negoci amb una estratègia tan necessària i fonamental”.


  “La innovació és clau per a la supervivència de les empreses, petites i grans. El nostre territori no enlairarà, no podrem competir en un futur imminent i, molt menys, complir amb la normativa que es marca des d’Europa si no ens posem a això. No hi ha un altre espill en el qual mirar-se, excepte Europa”, ha destacat el màxim responsable d’aquesta organització empresarial.


  Durant la trobada, Cedelco s’ha interessat en altres programes d’ajudes de l’Agència, com els d’impuls de projectes estratègics, Compra Pública d’Innovació i consolidació de la cadena de valor empresarial, a fi de promoure iniciatives d’I+D+i  entre els seus associats.


  A més de Joaquín Pérez, en la trobada han participat més d’una dotzena d’empresaris associats, entre ells el vicepresident César Nohales, el seu secretari, Antonio Gonzálvez, així com la directora d’aquesta organització empresarial, Beatriz Serrano. Per part de l’AVI han assistit Andrés García Reche i la secretària general, Olivia Estrella.

Author