Premsa

La CEV es suma a l’aliança que impulsa l’AVI per garantir la transferència de tecnologies habilitadores a les empreses

  • Formaran part d’aquesta iniciativa, al costat de la confederació empresarial, les universitats, la xarxa d’instituts tecnològics Redit i el CSIC
  • L’Aliança facilitarà a les empreses l’accés a les tecnologies innovadores i garantirà la formació especialitzada

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) s’ha sumat a la creació de l’aliança en tecnologies habilitadores per al sistema productiu, que impulsa l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), amb l’objectiu de garantir l’accés de les empreses a aquestes tecnologies, així com per a proporcionar-los les competències necessàries per a obtenir avantatges competitius de la seua aplicació.

Així ho va acordar aquest dijous la junta directiva de la patronal autonòmica, que va donar així el seu beneplàcit al document de declaració d’intencions, que servirà de punt de partida per a la seua constitució, després d’haver abordat els detalls del projecte en diferents reunions de treball que s’han mantingut amb la direcció de l’AVI al llarg dels últims mesos.

Les tecnologies habilitadores aglutinen a les disciplines pròpies de la digitalització, així com altres àmbits científic-tecnològics amb un gran impacte en el teixit productiu, com és el cas de la robòtica, la nanotecnologia, la biotecnologia o la intel·ligència artificial.

Aquesta Aliança, en la qual participaran les universitats, els instituts tecnològics i els centres del CSIC en la Comunitat Valenciana, oferirà a les empreses accés a una xarxa d’infraestructures i espais demostratius i experimentals on podran observar aquestes tecnologies en funcionament, valorar l’impacte real en els seus productes, processos i organització, així com executar projectes pilot i assajos de manera prèvia a la seva adaptació i adquisició.

També impulsarà activitats de formació amb un alt grau d’especialització, amb la finalitat de dotar a les empreses i les seues plantilles de les competències necessàries per a afrontar la revolució tecnològica i incorporar les tecnologies habilitadores als seus productes, processos i organització.

L’oferta de serveis d’aquesta iniciativa es dirigeix, fonamentalment, a les empreses i inclourà accions de suport a la inversió, facilitant l’accés a institucions financeres i inversors; així com de networking empresarial, amb la finalitat de posar en contacte a les empreses de la mateixa cadena de valor amb innovadors o clients que vulguen testar la solució.

Suport de la patronal autonòmica

En opinió del president de la CEV, Salvador Navarro, “aquesta aliança contribuirà a donar major impuls a la innovació, especialment entre les pimes i els emprenedors per a les quals el repte d’innovar és més complicat”.

Per part seua, el vicepresident executiu de l’AVI, Andrés García Reche, ha destacat el caràcter col·laboratiu de la iniciativa, que reunirà a tots els centres de competències en la Comunitat Valenciana. “L’Aliança garantirà a les empreses fer front a la revolució tecnològica amb solvència”, ha destacat.

Des de 2018, la Agència Valenciana de la Innovació ha vingut donant suport al desenvolupament d’activitats per a consolidar aquest projecte, que permetran ara la seua posada en marxa.

D’aquesta manera, en una primera fase es van identificar els centres amb competències en l’àmbit de les tecnologies habilitadores disponibles en el conjunt sistema valencià d’innovació per, a continuació, catalogar tant les capacitats formatives com les infraestructures i els demostradors tecnològics amb els quals compten la Xarxa d’Instituts Tecnològics (REDIT), les universitats i els centres i instituts de recerca de la Comunitat.

Author