Premsa

La Generalitat destina prop de 14 milions d’euros des de 2018 a impulsar projectes d’innovació basats en l’explotació de dades


  • L’Agència Valenciana de la Innovació ha finançat un total de 85 projectes que aprofiten les possibilitats que ofereix la Ciència de Dades


La Generalitat, a través de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), ha destinat al voltant de 14 milions d’euros des de 2018 per a recolzar el desenvolupament d’un total de 85 projectes basats en l’explotació intel·ligent de dades aplicada a sectors com l’industrial, sanitari, construcció o agroalimentari.

El vicepresident executiu de l’Agència, Andrés García Reche, ha donat a conéixer l’impacte de la Ciència de Dades en les accions de l’AVI durant la seua participació en el taller ‘Disseny de projectes d’innovació basats en dades per a impulsar la teua empresa’, organitzat per Inndromeda, l’aliança en tecnologies habilitadores per a la Comunitat Valenciana, en CEV Alacant.

En aquest sentit, García Reche ha subratllat que el desenvolupament de tecnologies com l’aprenentatge automàtic o la intel·ligència artificial, unides a les possibilitats que ofereix la Internet de les Coses o la computació en el núvol, estan permetent a les empreses reduir costos i ineficiències i generar nous models de negoci al voltant de la dada.

El desenvolupament de plataformes de suport a la presa de decisions empresarials a partir de ‘big data’, el disseny de nous sistemes de selecció d’embrions a partir d’intel·ligència artificial, o la posada en marxa de models predictius per a compassar la producció i logística industrial són algunes de les iniciatives que compten amb el suport de l’Agència. “Les empreses privades ja estan traient profit d’informació agregada i degudament anonimitzada, però la idea és que també es puguen explotar les dades recaptades per l’Administració.

En aquest sentit, l’AVI està cooperant amb altres estaments de la Generalitat per a definir un Sistema Públic de Gestió de Dades, que integre les dades de totes les administracions públiques en l’àmbit autonòmic i regule la seua governança per a possibilitar una explotació ordenada d’aquests, amb plenes garanties jurídiques”, ha precisat García Reche.

El taller, dirigit fonamentalment a empreses, té com a objectiu impulsar el muntatge de projectes basats en l’explotació de dades de la mà dels seus usuaris potencials. Aquesta iniciativa es repetirà de nou en la seu de l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI), a Paterna, el pròxim 17 de novembre.

Així mateix, Districte Digital albergarà el 22 de novembre el taller ‘Disseny de projectes d’innovació basats en dades de les persones’, en el qual podran participar tant empreses com entitats públiques que vulguen idear iniciatives per al benefici de la societat o bé crear negocis de futur mitjançant la gestió de les dades de les persones.

Totes dues accions estan promogudes per Inndromeda, una iniciativa de col·laboració públic-privada en la qual la comunitat empresarial, les universitats, els centres tecnològics i d’investigació, el CSIC i les Administracions Públiques sumen forces per a impulsar el desenvolupament i la incorporació de les tecnologies disruptives que protagonitzen l’economia del coneixement en el teixit productiu de la Comunitat Valenciana.

Author