Premsa

La Generalitat concedeix 32 milions en ajudes per a resoldre a través de 112 projectes d’innovació els grans desafiaments de les empreses


  • L’AVI completa la resolució de la seua convocatòria anual d’ajudes amb la concessió dels dos programes amb més dotació econòmica
  • En total, l’Agència ha donat suport aquest any a 215 iniciatives d’innovació per un import superior als 47 milions d’euros


La Generalitat, a través de l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI), ha concedit més de 32 milions d’euros per al desenvolupament de 112 projectes d’innovació que tenen com a objectiu contribuir a la resolució dels principals desafiaments de les empreses de la Comunitat.

En el marc de la seua convocatòria d’ajudes en concurrència competitiva, l’AVI ha resolt ara els programes d’impuls a la cadena de valor empresarial i de projectes estratègics en cooperació corresponents a 2022, els de més dotació pressupostària i impacte en el teixit productiu, ja que estan oberts a la participació d’empreses tractores i pimes.

En concret, més de 168 entitats de diversa índole cooperaran en 37 iniciatives d’R+D+I per a buscar solucions a reptes d’interés comú, que, per la seua naturalesa, complexitat i elevat cost econòmic, requereixen la col·laboració de la comunitat científica, els instituts tecnològics i l’empresariat.

L’Agència ha concedit, així, un total de 19,7 milions d’euros per a incentivar el desenvolupament de projectes estratègics que, entre altres actuacions, contribuiran a millorar els actuals índexs de reciclatge i aprofitament dels residus industrials i agrícoles, optimitzaran el diagnòstic clínic i l’eficàcia dels tractaments sanitaris a través de la medicina de precisió i reforçaran la fabricació de nous materials sostenibles i amb propietats més atractives per a la indústria.

La modernització del camp a través de la incorporació de noves tecnologies; el disseny de nous materials a partir de CO₂ i residus de la indústria cítrica, per a aplicar-los al sector de la construcció, o el desenvolupament de tecnologies intel·ligents per a la recàrrega de vehicles són algunes de les iniciatives d’R+D+I que compten amb el suport de l’AVI.

D’altra banda, i amb la finalitat d’incentivar la posada en marxa d’innovacions amb impacte en la cadena de valor empresarial, l’Agència finançarà amb 12,4 milions un total de 75 projectes que comprenen camps tan diversos com l’economia circular, la mobilitat sostenible, el turisme intel·ligent o la resposta davant d’emergències.

Així, entre els projectes seleccionats figuren els desenvolupaments d’un dispositiu portàtil contra incendis d’ús civil; una plataforma estesa i immersiva per a l’educació, o un nou sistema de control capaç de detectar el risc de contraure infeccions hospitalàries.

Aquests programes compten com a beneficiàries grans empreses, com ara Porcelanosa, Nunsys, DHL Supply Chain, Anecoop o Aguas del Arco Mediterráneo; centres tecnològics com Aiju, ITC o Aimplas, i organismes d’investigació com el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) o l’Institut d’Investigació Sanitària i Biomèdica d’Alacant (Isabial), entre altres.

Es completa la convocatòria

Les dues línies de subvenció s’uneixen així a les quatre que es van adjudicar el mes de juliol passat per 15 milions d’euros, que estan permetent executar un total de 103 iniciatives d’R+D+I. Aquest suport econòmic comprén el desenvolupament de prototips i proves pilot, el finançament d’unitats específiques d’innovació als centres generadors de coneixement, l’impuls de la compra pública innovadora (CPI) i la promoció del talent en el teixit productiu, entre altres línies d’acció.

La concessió completa d’aquesta convocatòria, dissenyada per a promoure el desenvolupament i l’enfortiment del sistema d’innovació i mobilitzar tot el coneixement disponible, supera, per tant, els 47 milions d’euros i assoleix un total de 215 projectes, en els quals cooperen 163 entitats diferents.

Per tipologia de beneficiari, les empreses s’erigeixen en aquesta edició com a les principals receptores de les ajudes, amb el 57 % del total; seguides de les universitats, amb un 20 %, i els instituts tecnològics i els centres d’investigació, amb un 7 % en cada cas.

Author