Premsa

Fundeun lidera amb el suport de l’AVI un projecte per a impulsar el desenvolupament d’aplicacions basades en la tecnologia ‘blockchain’

  • La xarxa permetrà a la Comunitat ser referent nacional i internacional en una de les tecnologies clau en la nova economia del coneixement

La Fundación Empresa Universidad de Alicante (Fundeun) duu a terme el projecte BlockchaIND 4.0, que ha sigut aprovat per la Agència Valenciana de la Innovació (AVI) amb l’objectiu prioritari d’impulsar i donar suport activament el desenvolupament d’aplicacions i projectes basats en blockchain utilitzant la xarxa pública BlockchainFUE, que està afavorida pel grup d’investigació BAES de la Universitat d’Alacant (Blockchain Aplicado a las Administraciones Públicas y las Empresas – Blockchain Lab).

El president de Fundeun, Manuel Cazorla, ha explicat que la xarxa blockchain anomenada BlockchainFUE uneix a les fundacions empresa-universitat de les universitats d’Alacant (Fundeun), València (ADEIT) i Castelló (FUE-UJI) “amb la finalitat d’ajudar a millorar l’ocupabilitat del talent universitari amb la certificació de competències adquirides en les pràctiques en empreses, formar en aquesta tecnologia disruptiva, prestar servei de xarxa i desenvolupament d’aplicacions també a les pròpies empreses”.

Per a això, Fundeun realitzarà prèviament en les empreses industrials diagnòstics 4.0 per a conéixer el grau d’adaptació estratègica i cultural dels diferents habilitadors tecnològics, posant especial èmfasi a analitzar la realitat empresarial i l’estat de l’art del blockchain en la Comunitat Valenciana. A més, es detectaran casos d’èxit d’empreses que hagen implementat eficientment el *blockchain en la seua cadena de valor i que servisquen de referència a altres indústries.

Posteriorment, BlockchaIND 4.0 oferirà a les empreses de la Comunitat Valenciana els mitjans i mecanismes que els faça més fàcil implementar aquesta tecnologia mitjançant la realització el mes de novembre, en la Universitat d’Alacant, del hackatón ‘HackaCHAIN en Blockchain’.

A aquesta trobada multidisciplinària seran convidats l’alumnat, les persones egressades, programadors i programadores, persones emprenedores i empreses per a testar i desenvolupar aplicacions basades en la xarxa pública BlockchainFUE. Els projectes a implementar estaran relacionats amb els reptes industrials detectats prèviament en els diagnòstics empresarials.

El propòsit de l’esdeveniment serà incentivar la col·laboració públic-privada, la connexió del talent universitari i la generació de sinergies i projectes cooperatius en l’àmbit del blockchain beneficiosos per a l’empresa industrial que suposen escenaris més fiables respecte a la revelació de la informació, la transmissió del valor i la relació de les empreses industrials amb els clients i proveïdors.

Aquest ús de la tecnologia i la infraestructura de base que s’utilitzarà, oferida pel grup d’investigació BAES, permetrà desenvolupar projectes que incorporen una major seguretat i transparència en els processos de les empreses industrials, així com la simplificació dels processos tradicionals d’auditoria i traçabilitat.

BlockchaIND 4.0 es tancarà amb el Fòrum autonòmic ‘Innovar és possible amb Blockchain 4.0‘ amb la finalitat de disseminar els resultats aconseguits i impulsar les sinergies de l’ecosistema d’innovació de la Comunitat Valenciana basat en aquesta tecnologia.

La finalitat última és situar a la Comunitat Valenciana dins del context europeu com un territori sensible als beneficis que aporta blockchain a la ciutadania, a l’ocupació qualificada i a les empreses innovadores reforçant a més el paper de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), com a impulsora de la innovació tecnològica i empresarial.

A més, dotarà a les empreses de la Comunitat dels recursos i capacitats tecnològiques i humanes necessàries vinculades a aquesta tecnologia i servirà per a consolidar un estàndard interoperable, garantint així la transparència a nivell empresarial.

Author