Premsa, Sin categorizar

L’AVI recolza un total de 187 projectes d’innovació en la seua convocatòria d’ajudes a la R+D+i de 2019

  • Els beneficiaris dels sis programes rebran més de 13 milions per a desenvolupar accions d’impuls de la R+D+i en col·laboració amb altres agents
  • El 80% de les iniciatives han obtingut una avaluació favorable, si bé només els millor puntuats accediran als incentius de l’Agència

L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha recolzat un total de 187 sol·licituds de les 530 rebudes en la convocatòria d’ajudes per al desenvolupament i enfortiment del sistema valencià d’innovació corresponent a 2019, la qual cosa suposa que prop d’un 35% de les candidatures es beneficiaran dels estímuls econòmics de l’AVI.

La gran qualitat tècnica dels projectes remesos, que pràcticament han triplicat en número els presentats en 2018, ha obligat a ser extremadament selectiu en la concessió de fons. D’aquesta manera, només els millor puntuats en la fase d’avaluació han accedit finalment a les ajudes a pesar que el 80% havia obtingut la valoració favorable dels tècnics de l’AVI.

A l’espera d’un possible d’un possible increment pressupostari, les propostes aprovades que manquen de dotació econòmica poden optar a la línia crèdit bonificada per a projectes d’R+D+i que ofereix la pròpia Agència i l’Institut Valencià de Finances (IVF).

Les universitats, centres d’investigació, empreses i administracions públiques que han resultat beneficiàries disposaran de més de 13 milions d’euros en subvencions per a propiciar la cooperació entre totes les baules del sistema i reforçar la innovació que es desenvolupa en la Comunitat.

Per programes, el de promoció de talent és el que compta amb un major volum de beneficiaris, un total de 56, que obtindran subvencions per valor de 2,2 milions d’euros. Aquests fons permetran la incorporació al teixit productiu de 27 investigadors i titulats de Formació Professional, al mateix temps que finançaran una xarxa de 13 agents d’innovació i possibilitaran la formació de 16 doctorands en empreses de la Comunitat Valenciana.

Amb 47 sol·licituds resoltes favorablement, li segueix el de consolidació de la cadena de valor empresarial, que suma més de quatre milions en ajudes per a desenvolupar solucions que impliquen novetats en productes o processos amb impacte en la cadena empreses.

Projectes estratègics d’innovació

L’AVI impulsarà, a més, la cooperació de 31 centres d’investigació, instituts tecnològics i empreses de diferents sectors d’activitat en projectes estratègics d’innovació. Seran sis les iniciatives d’R+D+i de gran impacte i amb un pressupost superior als 500.000 euros en cada cas les que s’executaran amb el suport públic. L’Agència els ha concedit un total de tres milions d’euros.

També comptaran amb finançament de l’AVI un total de 20 projectes per a dinamitzar la Compra Pública d’Innovació, entre els quals, per primera vegada, s’inclouen incentius a les empreses amb la finalitat que concórreguen a aquest tipus de licitacions públiques amb les quals les Administracions pretenen satisfer una necessitat no coberta o millorar la prestació d’un servei mitjançant la demanda de solucions innovadores.

Un total de 14 prototips i projectes pilot

Quatre Unitats Científiques d’Innovació Empresarial (UCIE), dues d’elles de nova creació i un total de 14 projectes de desenvolupament experimental d’universitats, centres d’investigació i instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana es finançaran amb les ajudes concedides en el programa de valorització, per valor de 2,6 milions. Així mateix, l’AVI recolzarà altres 14 accions d’impuls i enfortiment de la innovació.

Per províncies, el 65% de les sol·licituds donades suport procedeixen d’organitzacions i empreses radicades a València, mentre que el 35% restant es distribueix entre Alacant i Castelló.

Els programes en concurrència competitiva de l’AVI incentiven el desenvolupament de projectes d’R+D+i en les empreses i faciliten la transferència de coneixement i les seues aplicacions al teixit productiu, fomentant, a més, la col·laboració públic-privada i la cooperació entre centres d’investigació, instituts tecnològics i empreses. De fet, per a optar a qualsevol línia de l’AVI es requereix de la col·laboració d’almenys dos agents del sistema.

Entre els receptors d’aquestes subvencions figuren, a més de les cinc universitats públiques, instituts tecnològics com Aimplas, ITC o Aiju; i centres d’investigació de referència com Incliva, Fisabio o el Centre d’Investigació Príncep Felip (CIPF), entre altres.

En la relació de beneficiaris també apareixen els ajuntaments d’Alacant, Castelló i Benidorm i organitzacions tan diverses com Asivalco, Fundeun, Jovesolides o la Fundació València Basket 2000.

Per seua part, UBE, Suavinex, Global Omnium, Faurecia, Becsa, Zeleros, Filatures Tèxtils Crevillent, FACSA, Labaqua, Istobal o Fermax són algunes de les empreses que comptaran amb suport de l’AVI per a desenvolupar projectes en col·laboració amb altres agents del sistema valencià de la innovació.

Author