Premsa

Les Corts revaliden la confiança en Andrés García Reche com a vicepresident executiu de l’AVI per altres quatre anys  • Dos terços de la Cambra autonòmica i quatre grups parlamentaris recolzen aquesta candidatura, proposta pel president de la Generalitat
  • El mandat de García Reche com a vicepresident executiu de l’Agència es renova per quatre anys més i expirarà en 2025
El ple de les Corts ha aprovat la reelecció d’Andrés García Reche com a vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), que disposarà així d’un segon mandat de quatre anys al capdavant d’aquesta entitat de dret públic, presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i adscrita a la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

En la votació, la candidatura de García Reche ha recaptat el suport de quatre grups parlamentaris -PSPV, Compromís, Podemos i Ciutadans- i ha sumat dos terços dels diputats de la Cambra autonòmica, per la qual cosa, d’acord amb la Llei de Creació de l’AVI, es considera atorgada la conformitat a la seua designació. En els pròxims dies, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publicarà el nomenament formal, a càrrec del cap del Consell.

Després del ple, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, vicepresidenta de l’AVI, ha destacat “la labor de l’agència per a la transformació del model econòmic i per a la transferència de coneixement i la transformació digital de les empreses”.

En aquest sentit, ha recordat que “la UE ha posat la innovació en el centre de totes les seues prioritats per al període 2021-2027 i és un avantatge que hem d’aprofitar i hem de fer-ho de manera coordinada, connectant l’ecosistema innovador, científic, empresarial i públic per a poder estar a l’altura d’aquest moment”.

“L’AVI té un paper crucial en aquest repte”, ha dit Pascual, qui afirmat que “la reelecció d’Andrés García Reche al capdavant de l’Agència és una mostra del consens que ha sabut generar amb el seu treball”.

El vicepresident executiu ha agraït la confiança depositada per una àmplia majoria de les Corts i s’ha compromés a continuar treballant per a impulsar el desenvolupament de solucions innovadores que contribuïsquen a millorar la competitivitat de les empreses de la Comunitat Valenciana a través de la incorporació del coneixement generat pel nostre sistema d’innovació.

“L’Agència afronta una etapa decisiva en els pròxims anys, amb reptes gran importància que van des de la consolidació dels nostres programes d’ajudes a la dinamització de la Compra Pública d’Innovació (CPI) en l’Administració”, ha afirmat García Reche, que ha insistit en la necessitat que el sistema productiu accelere la incorporació d’innovació i tecnologia per a guanyar posicions en el mercat global i incrementar la seua productivitat.

“Aquesta aposta renovada per la innovació ajudarà les nostres empreses a créixer en grandària, contribuirà a lluitar contra l’atur estructural i permetrà diversificar el teixit productiu cap a sectors d’activitat d’alt nivell de valor afegit com, per exemple, la salut; per a això, entre altres coses, reforçarem l’ús d’instruments catalitzadors d’impacte demostrat com és el cas de la CPI”, ha assenyalat.

Impulsor de l’Agència com a instrument per a desenvolupar i optimitzar el funcionament del Sistema Valencià d’Innovació, Andrés García Reche va accedir a la Vicepresidència executiva el passat 4 d’agost de 2017, després d’haver recaptat també el suport de les Corts.

La seua labor en aquests últims quatre anys s’ha centrat en la posada en marxa i consolidació d’aquesta institució, que des de 2018 ha concedit prop de 60 milions d’euros en incentius per a ajudar a mig miler d’organitzacions (fonamentalment empreses, grups i centres d’investigació i instituts tecnològics) a executar projectes d’innovació en col·laboració.

D’aquesta manera, l’AVI potència les sinergies entre les diferents baules del sistema d’innovació, al mateix temps que impulsa la col·laboració públic-privada en benefici de la I+D+i orientada a resoldre els principals desafiaments del sistema productiu.

Professor d’Economia Aplicada a la Universitat de València, García Reche és autor de nombrosos articles, llibres i informes sobre política industrial i innovació, turisme, desenvolupament productiu regional i responsabilitat social de les empreses

Entre 1983 i 1993 va ser, a més, director general i conseller d’Indústria, Comerç i Turisme; període en el qual va impulsar la creació de l’Institut de la Mitjana i Xicoteta Indústria Valenciana (IMPIVA), els instituts tecnològics, les incubadores d’empreses (CEEI), el Parc Tecnològic de València, l’Institut Turístic Valencià, l’Institut Valencià de l’Energia i de Promocions de la Comunitat Valenciana (actual Ivace Internacional).

Author