Premsa

L’AVI recolza un projecte de l’Ajuntament de Benidorm per a licitar productes i serveis turístics innovadors

  • El consistori crearà un departament especialitzat en Compra Pública d’Innovació i traurà a concurs un primer contracte de CPI
  • Benidorm col·laborarà amb Invat.tur per a executar aquesta iniciativa que contribueix a dinamitzar el desenvolupament d’innovacions en el teixit productiu 

L’Ajuntament de Benidorm posarà en marxa, amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), un procediment de Compra Pública Innovadora (CPI) per a millorar els serveis públics en l’àmbit del turisme a través de l’adquisició de solucions innovadores. Aquest projecte s’emmarca dins d’una de les actuacions del Pla Director de Benidorm com a Destinació Turística Intel·ligent (DTI).

En aquesta iniciativa, el consistori benidormense compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat.tur), que constitueix un dels principals instruments en la millora de la competitivitat i sostenibilitat del model turístic de la Comunitat Valenciana a través de l’execució de projectes d’R+D+i i de l’adaptació del sector a les noves tendències dels mercats turístics.

El projecte de Benidorm, que entre 2019 i 2020 rebrà més de 100.000 euros en ajudes de la AVI, s’estructura en diferents fases. La primera se centra en formar als tècnics de l’Ajuntament en les novetats, característiques i legislació relativa a la CPI, pas previ per a constituir, en segon lloc. un departament especialitzat en aquest tipus de procediments.

Primera licitació

En paral·lel, s’analitzaran tant les necessitats municipals i la cartera de projectes disponibles, seleccionant aquells susceptibles de licitar-se a través de Compra Pública d’Innovació. Està previst que els treballs previs a la licitació arranquen a la fi d’any, d’acord amb la calendarización proposta pel consistori.

D’aquesta manera, el primer contracte s’estima que eixirà formalment a concurs la pròxima primavera i l’objectiu és completar l’avaluació de les ofertes i conducta l’adjudicació abans que finalitze el pròxim exercici.

Amb aquest procediment de CPI, l’Ajuntament de Benidorm pretén satisfer necessitats no cobertes, així com millorar els serveis que presta a la ciutadania i turistes, incentivant a les empreses de la Comunitat perquè desenvolupen solucions innovadores.

El de Benidorm és un dels 18 projectes que l’AVI ha recolzat enguany en la seua convocatòria d’ajudes en concurrència competitiva per a impulsar la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors entre les administracions públiques.

En 2019, s’ha llançat també una línia específica de suport a empreses per a incentivar que concórreguen a aquest tipus de licitacions públiques. L’Agència finança, en aquest cas, tant les despeses de consultoria associats com el desenvolupament de la R+D+i necessària per a optar a aquests contractes.

Author