Premsa

L’AVI inicia el seu programa anual d’especialització per a agents d’innovació i personal tècnic de les unitats científiques d’innovació empresarial

  • El vicepresident executiu obri el primer d’un total de cinc tallers formatius, que es desenvoluparà a la Universitat Jaume I de Castelló
  • Innoagents actualitzarà la competència de més de 30 professionals i els dotarà d’eines per a interactuar i treballar en xarxa

El vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García Reche, ha obert aquest dimecres a la Universitat Jaume I (UJI) el programa formatiu Innoagents, dirigit als agents d’innovació i personal tècnic de les unitats científiques d’innovació empresarial (UCIEs) que han rebut enguany el suport de l’Agència, bé a través de la seua convocatòria d’ajudes en concurrència competitiva o de les seues línies nominatives.

Es tracta, en total, d’una xarxa de 14 agents i de 13 unitats científiques constituïdes en el si de centres d’investigació reconeguts per la seua excel·lència amb la finalitat d’estimular el desenvolupament d’innovacions orientades a les activitats productives.

L’objectiu d’aquest pla d’especialització, finançat per l’AVI, és actualitzar la capacitació tècnica d’aquests professionals d’acord amb les característiques dels seus nous acompliments, així com proporcionar eines i habilitats de dinamització que propicien la interacció efectiva entre els productors de coneixement i les empreses.

Sobre aquest tema, el vicepresident executiu de l’Agència ha instat als agents d’innovació i tècnics de les UCIE a actuar com a baules d’una cadena capaç de transmetre el germen de la innovació al teixit productiu de la Comunitat Valenciana. “Sou una peça fonamental de l’estratègia de la AVI per a connectar la labor que es desenvolupa en els centres d’investigació amb les necessitats i reptes de les nostres empreses”, ha assegurat.

Innoagents consta de cinc tallers que es desenvoluparan des d’octubre a juny i que seran impartits per experts investigadors i docents de les universitats públiques i centres del CSIC de la Comunitat Valenciana. En la relació de docents emergeixen especialistes en transferència de coneixement, innovació, dret, comunicació, patents i marques i empresa, entre altres disciplines.

La Universitat Jaume I alberga el primer d’aquests cicles, en el qual s’oferirà un marc conceptual dels processos i sistemes d’innovació, al mateix temps que es revisaran els diferents models en els quals es fonamenten els principis i polítiques d’innovació.

Competències específiques

Al llarg dels tallers previstos, més de 30 personal tècnic que participa en el programa repassarà els mecanismes per a la protecció de la propietat industrial i intel·lectual, abordarà les estratègies per a la seua explotació comercial a través de llicències i spin-off; i estudiarà els elements i metodologies a tindre en compte en el procés de valorització de tecnologies, entre molts altres aspectes.

Les persones assistents reforçaran també el seu coneixement sobre l’ecosistema innovador de la Comunitat a través d’anàlisi de casos reals i de sessions de treball amb agents rellevants en aquest àmbit. Així mateix, se’ls dotarà de competències transversals adaptades a les necessitats dels professionals de transferència de coneixement i gestió de la innovació.

De fet, tant els i les agents d’innovació com els i les tècnics de les UCIE tenen la missió de garantir la transferència efectiva del coneixement cap a les empreses connectant les demandes i necessitats del teixit productiu amb les investigacions que estan desenvolupant les universitats, els centres del CSIC i els instituts d’investigació sanitària.

Author