Premsa, Sin categorizar

L’AVI i el Parc Científic de la UMH impulsen accions de transferència de coneixement cap a les empreses  • Es reuneix a Elx amb una representació de la UMH, encapçalada pel rector Juan José Ruiz, i visita les empreses Simplicity Works, Emxys i Bioarray
  • L’AVI disposa en 2020 d’una línia específica de 1,75 milions d’euros per a reforçar aquests punts de connexió entre la universitat i l’empresa

L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) s’ha reunit aquest divendres amb una representació del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández, encapçalada pel rector d’aquesta institució acadèmica, Juan José Ruiz; per a abordar noves accions que fomenten la innovació i la transferència de coneixement en el marc de la nova línia de suport que l’AVI disposa de manera específica per a aquesta mena d’entitats.

Durant la trobada, el vicepresident executiu de l’AVI, Andrés García Reche, la secretària general, Olivia Estrella, i el subdirector general de Programes d’Innovació, Roberto Arnau, han conegut de primera mà alguns dels projectes empresarials que s’han implantat amb èxit en aquest centre il·licità.

En concret, s’han traslladat fins a la signatura de diagnòstic genètic Bioarray; han visitat Emxys, empresa especialitzada en tecnologia espacial; i han comprovat els avantatges de la tecnologia 3D Bonding desenvolupada per Simplicity Works, amb la qual pretén simplificar els processos de fabricació en indústries com el calçat i moble.

Prèviament, els responsables de l’Agència han mantingut una reunió de treball amb el rector, Juan José Ruiz; la vicerectora de Transferència i Intercanvi de Coneixement, María José López; el vicerector adjunt d’Emprenedoria, Empresa i Entorn, José Antonio Belso i la directora gerent del Parc Científic, Tonia Salinas.

Durant aquesta sessió tècnica, s’ha abordat la posada en marxa de noves línies de col·laboració, amb la finalitat d’incentivar la creació de projectes empresarials de base innovadora. Com a novetat enguany, l’Agència disposa d’una línia dotada amb 1,75 milions d’euros per a propiciar accions de coordinació, cooperació i transferència del coneixement als parcs científics de les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

Sobre aquest tema, el vicepresident executiu de l’AVI, Andrés García Reche, ha destacat el rol que exerceixen aquestes institucions, com a principals punts de connexió entre el món científic i el de l’empresa. “El nostre objectiu és potenciar l’activitat d’aquests parcs i reforçar la transferència perquè els resultats de les investigacions innovadores que es realitzen en les nostres universitats arriben de manera efectiva al teixit empresarial”, ha subratllat García Reche.

En l’actualitat, l’AVI contribueix amb més de 570.000 euros a l’impuls i desenvolupament d’accions i projectes d’innovació en la Universitat Miguel Hernández. Aquests fons permetran, per exemple, redissenyar un nou sistema robotitzat vestible per al control dels moviments de la nina i de l’avantbraç, contractar a dos agents d’innovació o sostindre la Unitat Científica d’Innovació Empresarial en l’Institut de Neurociències amb la finalitat d’impulsar la investigació aplicada al teixit productiu en aquest centre de referència internacional per la qualitat de la seua producció científica.

Fundat en 2008, el Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández ha impulsat la constitució de 134 empreses, de les quals al voltant de mig centenar estan participades per la pròpia institució acadèmica.

Author