Premsa

L’AVI dona suport al desenvolupament d’un nou videoporter intel·ligent que permet atendre la cridada amb el telèfon mòbil




  • Fermax ha col·laborat amb l’Institut Tecnològic d’Informàtica per a la implementació de la programació associat al dispositiu
  • Aquesta nova tecnologia accelerarà la transformació digital del fabricant valencià, que pretén evolucionar el seu negoci cap a la prestació de serveis

L’empresa valenciana Fermax, especialitzada en porters electrònics, ha desenvolupat, amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), un nou videoporter intel·ligent que incorpora el servei de desviament de crida, una funcionalitat que permet rebre l’avís, visionar la cambra, contestar i obrir la porta a distància des del telèfon mòbil o la tauleta.

El nou dispositiu, que ja es troba en el mercat, s’erigeix en el primer pas per a la transformació digital de la companyia, que pretén evolucionar des del disseny, fabricació i comercialització de maquinari a la venda de serveis en l’entorn digital, amb el videoporter com a nucli central de la seua activitat.

La Agència Valenciana de la Innovació ha contribuït amb més de 53.000 euros a l’execució d’aquest projecte d’I+D+i en el marc de les seues ajudes a la consolidació de la cadena de valor empresarial corresponents al passat exercici, que exigeixen del treball en equip amb agents del sistema valencià d’innovació. En aquest cas, Fermax ha comptat amb l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI), que ha aportat la seua àmplia experiència en el desenvolupament de la programació.

Aquesta nova tecnologia es construeix sobre una versió del sistema de videoporter Duox de Fermax, l’únic sistema sobre dos fils que és totalment digital i que compta amb patents en vigor als Estats Units, Austràlia i la Xina, entre altres països. Es tracta d’un desenvolupament valencià que permet instal·lar aquest dispositiu aprofitant el cablejat convencional ja existent i sense necessitat d’incorporar distribuïdors de senyal en cada planta, la qual cosa simplifica tot el procés i redueix el cost d’instal·lació.

Nous serveis

El sistema Duox és vàlid tant per a unifamiliars com per a comunitats de veïns i destaca per la seua flexibilitat i versatilitat. De fet, l’elecció del dispositiu que es col·locarà a l’interior dels habitatges queda en mans de cada propietari, que podrà triar el tipus de telèfon: un terminal només d’àudio en la versió més econòmica, o en l’extrem oposat, un videoporter intel·ligent amb servei de desviament de crida.

Als avantatges que Duox ofereix a l’usuari particular, s’afigen les oportunitats de negoci que s’obrin per a Fermax i els seus proveïdors, que aspiren a convertir el videoporter en una porta d’accés a la comercialització de nous serveis i funcionalitats. A través de la seua eina cloud, el fabricant té ara accés a un mapa demogràfic dels seus dispositius, que li permet conéixer l’estat de l’actiu, gestionar avaries i controlar el cicle de vida de cada producte.

El llançament de producte, que es fabrica en la seua planta de València, es va realitzar a la fi de juny de 2019 i des de llavors s’han venut al voltant de 7.500 monitors, segons han reconegut fonts de l’empresa valenciana, que va comercialitzar el primer porter automàtic en 1963 i va portar en 1980 per primera vegada el videoporter a les llars espanyoles.

Author