Premsa

L’AVI augmenta un 50% el pressupost per a les ajudes a projectes estratègics en els quals cooperen empreses i centres tecnològics i d’investigació


  • El DOGV publica una resolució que eleva en 1,3 milions la quantia global de les ajudes respecte a la convocatòria anticipada del desembre passat
  • El termini per a presentar els projectes d’innovació ja està obert i finalitzarà el pròxim 14 de febrer
L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) destinarà enguany al voltant de 14 milions d’euros als seus programes d’enfortiment i desenvolupament del Sistema Valenciana d’Innovació, segons la resolució que publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), en el qual s’estableix l’import global màxim de la seua convocatòria d’ajudes en concurrència competitiva corresponent a 2020.

L’Agència eleva d’aquesta manera en més de 1,3 milions d’euros la quantia total prevista en la convocatòria anticipada, que va publicar el DOGV el mes de desembre passat, abans que Les Corts aprovaren els comptes de la Generalitat per al present exercici.

La nova assignació pressupostària incrementa de manera substancial els fons dels programes amb major demanda i impacte en el teixit productiu. És el cas, per exemple, dels projectes estratègics en cooperació, que compten en 2020 amb un total de 4,5 milions d’euros, un 50% més que en la passada convocatòria. L’AVI recolza, a través d’aquesta línia d’ajudes, iniciatives d’R+D+i amb una inversió superior als 500.000 euros en les quals col·laboren de manera efectiva diverses baules del sistema valencià d’innovació.

En relació a 2019, la partida destinada a finançar projectes de desenvolupament experimental per a l’obtenció de prototips i la posada en marxa de projectes pilot en els centres d’investigació experimenten un augment, en aquest cas del 15%. D’aquesta manera, la valorització dels resultats d’investigació cap a les empreses disposarà de més de dos milions d’euros en aquesta convocatòria.
Impuls a la xarxa d’agents d’innovació

Els fons dirigits a la contractació d’agents d’innovació també pugen un 30% respecte a 2019, la qual cosa permetrà ampliar l’actual xarxa, que consta ja d’un total de 13 agents distribuïts entre universitats, centres d’investigació, associacions empresarials i altres entitats d’impuls a la innovació. La seua missió és la de promoure l’explotació del coneixement i la seua transferència cap a les empreses.

Més d’un milió d’euros s’ha consignat, a més, a l’impuls de la Compra Pública d’Innovació (CPI) en l’administració pública. Una quantia lleugerament superior a la de la passada edició, que reforçarà el suport als ajuntaments perquè constituïsquen unitats especialitzades i llancen les seues primeres licitacions.

El termini perquè les entitats presenten els seus projectes d’R+D+i a aquesta convocatòria d’ajudes, que manté el seu caràcter pluriennal, es va obrir el passat 27 de gener i finalitzarà el pròxim 14 de febrer. Els interessats poden tramitar les seues sol·licituds a través de la pàgina web de l’AVI.

A través d’aquests incentius, l’Agència pretén incentivar el desenvolupament de projectes d’innovació en les empreses, així com facilitar la transferència de coneixement i les seues aplicacions al teixit productiu, fomentant, a més, la col·laboració públic-privada i la cooperació entre centres d’investigació, instituts tecnològics i empreses. De fet, es requereix de la col·laboració d’almenys dos agents del sistema per a optar a qualsevol de les seues línies.

Author