Premsa

García Reche defensa en Les Corts la seua candidatura a la reelecció com a vicepresident executiu de l’AVI


  • El president de la Generalitat li ha proposat com a candidat a la reelecció davant el venciment del seu mandat el pròxim 4 d’agost
  • El vicepresident executiu destaca la confiança que han depositat en l’AVI els agents del Sistema Valencià d’Innovació
El vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García Reche, ha comparegut en la Comissió d’Indústria, Comerç, Turisme i Noves Tecnologia de les Corts per a recaptar el suport dels grups parlamentaris després de ser formalment proposat per a la seua reelecció pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

Durant la seua intervenció, García Reche ha repassat el treball que ha desenvolupat l’Agència des de la seua constitució i posada en funcionament per a impulsar la innovació orientada cap a les empreses i contribuir a la millora del model productiu mitjançant la mobilització de tot el coneixement disponible en el Sistema Valencià d’Innovació.

Amb aquest objectiu, l’Agència va concedir fins l’any passat al voltant de 36 milions en ajudes en concurrència competitiva a més de 250 organitzacions diferents -fonamentalment universitats, centres d’investigació, instituts tecnològics i empreses radicades en la Comunitat Valenciana- per a propiciar el desenvolupament en col·laboració de projectes d’innovació.

Aquest impuls a la R+D+i es reforçarà significativament enguany gràcies a l’increment pressupostari que ha experimentat l’AVI, que, amb una dotació de 50 milions d’euros, pràcticament ha duplicat els fons consignats en l’exercici anterior.

Segons el parer de García Reche, l’Agència s’ha guanyat la confiança dels agents del sistema d’innovació, com reflecteix l’augment en un 54% en el nombre de sol·licituds rebudes en la convocatòria d’enguany. Una major penetració que s’ha plasmat, sobretot, en el col·lectiu d’empreses: “Entre les més de 300 companyies que en 2021 han remés els seus projectes d’innovació en col·laboració amb altres agents, quasi el doble que fa un any, hem aconseguit a atraure a 212 que no havien participat en edicions passades”.

L’actual vicepresident executiu i candidat a la reelecció ha destacat, a més, que el major volum de sol·licituds es concentra en els dos programes amb més impacte en el sistema productiu, els de consolidació de la Cadena de Valor Empresarial i Projectes estratègics en cooperació, tots dos oberts a la participació directa de les empreses al costat d’altres socis.

Gran part d’aquestes iniciatives responen, a més, als reptes que han identificat els nou comités d’innovació especialitzats promoguts per l’Agència, en els quals representants de la comunitat científica, dels instituts tecnològics i de l’empresariat han establit desafiaments i oportunitats d’innovació en l’àmbit de la Comunitat Valenciana i que s’han traduït, fins hui, en prop de 80 propostes concretes d’innovació.

D’altra banda, García Reche ha posat també l’accent en el paper de l’AVI com a instrument per a la dinamització de la Compra Pública d’Innovació (CPI) en les Administracions local i autonòmica.

En aquest sentit, ha recordat que l’Agència ha prestat ja suport tècnic a les Conselleries de Sanitat, Habitatge i Hisenda en l’execució d’aquests processos, al mateix temps que ha concedit ajudes a 27 municipis perquè dissenyen i posen en marxa els seus propis programes de compra pública.

El mandat d’Andrés García Reche expira el pròxim dia 4 d’agost, quatre anys després de la seua designació. D’acord amb la Llei de Creació de l’AVI, la persona titular de la Vicepresidència executiva de l’AVI és triada, a proposta del president de la Generalitat, per una majoria de dos terços en primera votació i de majoria simple en segona.

Author