Premsa

El Consell col·labora amb l’Associació de Dissenyadors per a impulsar la innovació en el teixit productiu a través del disseny– El conveni entre l’AVI i l’ADCV contempla la creació d’un observatori per a avaluar l’impacte del disseny i proposar millores
– S’optimitzarà el kit d’autodiagnòstic per a empreses amb una nova escala que estima l’ús i orientació del disseny en les empresesEl Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) amb la finalitat d’impulsar accions que permeten reforçar el disseny com a sector estratègic i eix transversal de la innovació aplicada al teixit productiu.


L’acord, que contempla una aportació de 150.000 euros, afavorirà la integració del disseny en les empreses per a elevar la seua productivitat i competitivitat en el mercat global a través de tres grans eixos d’actuació: la creació de l’Observatori de l’Impacte del Disseny, Oid!; la implementació de l’Escala d’Orientació al Disseny com a eina digital per a l’autodiagnòstic empresarial; i la identificació d’un sistema d’indicadors amb el qual avaluar de manera efectiva la capacitat d’innovació de les diferents organitzacions.

D’aquesta manera, l’Oid! s’erigeix en un espai referent en investigació i innovació centrat en l’anàlisi i la difusió de l’impacte del disseny en la societat, amb el focus situat especialment en les empreses i la indústria. Aquesta iniciativa es fonamenta en els projectes que, des de 2018, ha desenvolupat l’ADCV amb suport de l’AVI, i que se centren en la generació de coneixement per a satisfer les necessitats del teixit productiu a través del disseny.

Aquest Observatori té com a principals objectius l’anàlisi de l’impacte del disseny en la societat i la seua evolució, la proposta d’àrees de millora i d’eines que faciliten una gestió eficaç del disseny, així com la difusió d’aquestes fites, exercint de pont entre les esferes científica i acadèmica i la societat.

També en el marc d’aquesta iniciativa, es desenvoluparà l’Escala d’Orientació al Disseny, a fi que les empreses puguen avaluar de manera objectiva i quantitativa el seu ús i orientació al disseny. Aquest nou recurs s’integrarà al seu torn en el kit d’autodiagnòstic D-ToolBox, un instrument d’anàlisi impulsada per l’ADCV que també se sotmetrà a millores significatives al llarg de l’exercici.

Precisament per a estudiar els diferents factors que incideixen en la millora de la capacitat d’I+D+i de les empreses a través del disseny, s’avançarà en estudi i definició d’uns indicadors d’innovació homogenis que permeten demostrar aquesta correlació.

El conveni entre l’AVI i l’ADCV reforça així les polítiques públiques de suport al disseny impulsades per la Generalitat l’any en què València ostenta la capital mundial, després de la seua designació pel World Design Fòrum.

Author