Premsa

L’AVI reforça la seua col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant per a impulsar el desenvolupament de projectes innovadors per a la ciutat


  • L’Agència manté una sessió de treball amb l’edil de Modernització i Noves Tecnologies de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Peral
  • L’AVI recolza un projecte municipal de Compra Pública d’Innovació en el marc de la EDUSI de Las Cigarreras

L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i l’Ajuntament d’Alacant intensificaran la col·laboració a fi d’impulsar eldesenvolupament de nous projectes i iniciatives que fomenten la innovació en aquesta ciutat.

Així ho han acordat vicepresident executiu de l’AVI, Andrés García Reche i el regidor de Modernització i Noves Tecnologies de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Peral, després de la reunió de treball que han mantingut aquest divendres.

Per part de la corporació local, també han assistit a aquesta trobada els responsables dels departaments de Transparència i Bon Govern i de Promoció Econòmica, Juan Melero i Eloy Sentana, respectivament, mentre que la secretària general, Olivia Estrella, i el subdirector general de Programes d’innovació, Roberto Arnau, han participat en representació de l’Agència.

En sessió de treball, l’AVI i el Consistori alacantí han repassat les actuacions i projectes en comú, al mateix temps que han abordat futures col·laboracions per a, entre altres objectius, reforçar la incorporació d’R+D+i en l’Administració local i dinamitzar el desenvolupament de projectes innovadors amb repercussió directa sobre el teixit productiu d’aquesta urbs.

Totes dues institucions ja cooperen, de fet, en la implementació de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) de l’àrea de Las Cigarreras, que té com a missió la recuperació i dinamització d’una important zona de la ciutat, que inclou quatre barris històrics i dos de les seues muntanyes més emblemàtiques.

En aquest cas, l’AVI recolza una iniciativa municipal per a millorar l’atenció de la població major, impulsar la dinamització comercial, afavorir l’eficiència energètica i potenciar la recollida i reciclatge de residus en aquest entorn urbà a través de solucions innovadores no existents en el mercat. A aquest efecte, l’Agència ha aportat prop de 60.000 euros en el marc del programa d’ajudes a la Compra Pública d’Innovació corresponent al passat exercici.

La col·laboració amb el consistori alacantí s’estén a l’empresa mixta Aigües Municipalitzades d’Alacant, que ha comptat amb el suport de l’AVI per a elaborar la primera Guia de Compra Pública Innovadora en Economia Circular. Es tracta d’un document valuós per a les diferents administracions públiques, ja que reuneix més de mig centenar de propostes concretes d’innovació en aquest àmbit que podrien licitar-se a través de CPI en el període 2019-2024.

Author