Premsa, Sin categorizar

L’AVI i INESCOP exploren noves vies de col·laboració per a reforçar la R+D+i en la indústria del calçat


  • L’Agència Valenciana de Innovació visita les instal·lacions d’aquest institut per a conéixer de primera mà els seus projectes d’R+D+i més capdavanters
  • INESCOP ha rebut el suport de l’AVI en l’última convocatòria d’ajudes per a mantindre la labor de l’agent d’innovació iniciada en 2018

Elda (03.09.19). El vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de l’Innovació (AVI), Andrés García Reche, ha visitat aquest dimecres el Centre Tecnològic del Calçat (INESCOP), on ha mantingut una reunió de treball per a abordar noves accions que amplien les vies de col·laboració ja existents amb aquest centre de referència per al sector del calçat.

García Reche i el director d’INESCOP, Miguel Ángel Martínez, han repassat els projectes que totes dues institucions han desenvolupat fins hui de forma conjunta i han coincidit en la necessitat d’intensificar l’aposta pel disseny i la innovació en una indústria, la del calçat i els seus components, amb una elevada implantació a la província d’Alacant.

Les dues organitzacions s’han compromés, a més, a estudiar noves actuacions que impulsen la incorporació de major I+D+i en la indústria a través de les eines previstes en les convocatòries d’ajuda en concurrència competitiva de l’Agència Valenciana de la *Innovació. En aquesta trobada també ha participat la secretària general de l’AVI, Olivia Estrella, així com César Orgilés, conseller tècnic d’aquest centre tecnològic.

En l’última edició, que es va resoldre el juny passat, INESCOP ha reeditat el suport obtingut en 2018 per a la incorporació d’un agent d’innovació, una de les figures impulsades des de l’Agència amb la finalitat de connectar les línies de treball que desenvolupa la comunitat científica i investigadora amb les necessitats del teixit productiu. En total, l’AVI finança l’acció de 13 agents en universitats, associacions, instituts tecnològics i entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana.

Durant la visita al centre, García Reche i Estrella s’han interessat per l’activitat que desenvolupa l’agent integrat en INESCOP, qui els ha proporcionat informació sobre els contactes entre empreses i grups d’investigació que ha afavorit durant els últims mesos.

La col·laboració entre totes dues institucions s’estén també al comité estratègic d’innovació especialitzat en Emergències, que impulsen la AVI i l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), en el qual INESCOP ha aportat propostes per a millorar els equips de protecció individual.

Per part seua, Miguel Ángel Martínez ha aprofitat el recorregut per a explicar de primera mà els projectes d’I+D+i en els quals estan treballant els investigadors d’aquest centre, que forma part de la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit).

La direcció de l’AVI ha continuat la visita a la fàbrica Magrit, de la qual el vicepresident de INESCOP, José Amat, és conseller delegat. En aquest cas, el seu director gerent, Manolo Amat, ha mostrat les instal·lacions d’aquesta històrica signatura de calçat femení, fundada en 1929, que combina la tradició artesana amb la tecnologia més avançada desenvolupada per INESCOP.

Author