Premsa, Premsa

Ivace+i facilitarà l’accés de micropimes i ‘start-ups’ a les convocatòries d’ajudes en col·laboració amb altres agents del sistema d’innovació


  • El director general d’Innovació participa en una taula redona sobre la territorialitat de la I+D+i en el Fòrum Transfiere, que se celebra a Màlaga
  • S’exigiran plans de negoci a les entitats sol·licitants per a garantir l’orientació al mercat dels nous desenvolupaments


El director general d’Innovació, Juan José Cortés, s’ha compromés a millorar els criteris d’avaluació de les convocatòries d’ajuda per al desenvolupament i l’enfortiment del sistema d’innovació, amb la finalitat d’eliminar barreres d’accés als fons i assegurar que empreses emergents i micropimes puguen competir en igualtat de condicions amb les empreses de més dimensió. Així mateix, ha avançat que s’exigirà a les entitats sol·licitants plans de negoci per a garantir l’orientació al mercat dels nous desenvolupaments.


“Volem donar valor a l’excel·lència i la meritocràcia, però també a l’eficiència, assegurant la capacitat innovadora de les entitats beneficiàries que reben fons per a la innovació a través d’una ferramenta d’autodiagnòstic per a les pimes”, ha precisat Juan José Cortés en el marc de Transfiere 2024, el fòrum sobre I+D+i i transferència de coneixement que se celebra a Màlaga.


El director general ha participat, junt amb representants del Govern central i dels executius autonòmics d’Andalusia, Balears i Galícia, en una taula redona sobre la territorialitat de la innovació, en la qual ha exposat alguns dels principals eixos d’acció per a esta legislatura de la Conselleria que dirigix Nuria Montes.


En este sentit, ha recordat la necessitat de millorar el marc regulador que empara el mecenatge, les start-ups i la potenciació de la compra pública d’innovació; i ha advocat per crear una identitat digital valenciana que facilite la interoperabilitat i simplifique els tràmits administratius, així com la instal·lació de hubs tecnologicodigitals en els principals ports de la Comunitat Valenciana.

Els plans de la Direcció General impliquen reforçar la formació per als funcionaris, a fi d’impulsar el coneixement i l’ús de les tecnologies d’avantguarda en l’Administració, a més de promoure la implantació de la compra pública com a via per a millorar els servicis que es presten a la ciutadania i incentivar el desenvolupament de la I+D+i en el sector privat.


L’impuls dels estudis cinematogràfics de Ciutat de la Llum com a referent internacional per a la indústria audiovisual, però també com a escola per als futurs professionals del sector, és una altra de les línies estratègiques per als pròxims anys, ha precisat Cortés, que ha subratllat el compromís del Govern Valencià per la innovació orientada cap a la millora del sistema productiu.


Cooperació en l’ecosistema innovador


“Impulsarem polítiques d’innovació que funcionen de manera eficaç i eficient i continuarem millorant la cooperació entre els diversos agents de l’ecosistema, amb l’objectiu d’incrementar la inversió pública i privada que es destina a I+D”, ha apuntat.


Per al director general és fonamental potenciar la col·laboració publicoprivada, avançar en la definició d’incentius fiscals i fórmules de finançament perquè les empreses es decidisquen a invertir en projectes d’investigació i innovació, i posar en marxa programes de formació contínua i especialitzada per a professionals en àrees tecnològiques i d’I+D+i, entre altres accions.


Cortés també ha advocat per establir aliances estratègiques i projectes de cooperació amb altres països europeus, especialment en sectors clau, per a treballar en iniciatives comunes i compartir així recursos i coneixement. En este sentit, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana està promovent un consorci interregional per a impulsar l’ús de la mar i els seus recursos per a un desenvolupament econòmic sostenible, que es coneix com a ‘economia blava’, enfocat en el turisme.

Author