Agenda, Agenda, Agenda, Agenda, Agenda SVI, Agenda SVI, Agenda SVI, Agenda SVI

12 de setembre de 2025 | SEMINARI WEB Aliments plant based: Innovació en anàlegs carnis i lactis


  • L’esdeveniment té per objectiu presentar les últimes innovacions tecnològiques aplicades al desenrotllament d’anàlegs carnis i productes que imiten els lactis tradicionals
  • En la jornada es guia a empreses i professionals del sector agroalimentari en la detecció d’oportunitats d’innovació
El creixement previst de la població mundial, que s’estima que abast els 10.000 milions en 2050,augmentarà la demanda d’aliments i promourà canvis significatius en els patrons de consum. Això fa necessària una transició cap a sistemes alimentaris més sostenibles, en els quals els aliments plant based juguen un paper clau. El seu auge respon no sols a una major conscienciació mediambiental i ètica per part del consumidor, sinó també a la necessitat de desenrotllar productes innovadors que mantinguen el sabor, la textura i el valor nutricional dels seus equivalents tradicionals d’origen animal. En este sentit, és fonamental treballar categories com els anàlegs carnis i lactis, destacant que les begudes vegetals són, fins a la data, una de les més consolidades.

En este sentit, la innovació tecnològica juga un paper fonamental. Tecnologies com l’extrusió d’alta i baixa humitat, l’aplicació de processos biotecnològics, el cultiu de noves biomasses i l’adaptació d’operacions habituals de processament a noves fonts d’aliments estan transformant la forma en la qual els concebem i desenrotllem.  Este seminari web té per objectiu presentar les últimes innovacions tecnològiques aplicades al desenrotllament d’anàlegs carnis i lactis, amb especial focus en processos com l’extrusió, la fermentació i altres tecnologies emergents. En segon lloc, es pretén presentar els principals reptes que enfronta la indústria en el disseny d’aliments plant based, així com les solucions desenrotllades per AINIA. Finalment, s’inspirarà i orientarà tant a empreses com a professionals del sector agroalimentari en la identificació d’oportunitats d’innovació.

El seminari web està dirigit a dos sectors:
  • Tècnics i responsables de departaments d’I+D i Innovació, Qualitat, Laboratori i Producció en indústries alimentàries
  • Responsables de Màrqueting i Direcció en el sector alimentari
Enllaç d’inscripció