Premsa

L’AVI e Invat·tur posen en marxa un diàleg tecnològic per a dotar d’innovacions a la Xarxa de Destinacions Intel·ligents


  • Representants de la comunitat científica, els instituts tecnològics, la Xarxa DTI-CV i l’empresariat identifiquen els primers nínxols d’innovació
  • Aquest equip de treball es reunirà de nou per a prioritzar i donar resposta als reptes detectats a través de solucions tecnològiques innovadores

Representants de la comunitat científica, centres tecnològics, ajuntaments i l’empresariat han identificat aquest dimecres els principals reptes que han d’afrontar els municipis que integren la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (Xarxa DTI-CV) a fi de desenvolupar solucions innovadores a través d’un diàleg tecnològic afavorit per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), en col·laboració amb l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur).

En la primera sessió tècnica, el comité d’especialistes que coordina el director d’Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci (Aiju), Manuel Aragonés, ha abordat els principals nínxols d’innovació per a millorar els serveis, equipaments i, en definitiva, l’experiència turística que ofereixen actualment aquestes destinacions.

En concret, els experts han proposat desafiaments vinculats a la sostenibilitat de l’activitat turística, la seguretat del comerç electrònic, l’accessibilitat universal i el turisme personalitzat, que es prioritzaran en la pròxima reunió.

No pretenem solucionar els reptes del sector turístic, sinó identificar aquells desafiaments que puguen ser abordats en la Comunitat Valenciana mitjançant la generació d’empreses”, ha explicat Aragonés.

En aqueixa primera trobada han resultat determinants les aportacions de la Xarxa de Destinacions Turístiques de la Comunitat Valenciana, que com a beneficiària de la iniciativa participa en el diàleg amb una àmplia representació: Aida García (Ajuntament de Benidorm); Carlos Marco (Ajuntament de Gandia); Luis Miguel Morant (Ajuntament de l’Alfàs del Pi) i Lorena Zamora (Ajuntament d’Alcoi).

De fet, els seus plantejaments han permés obtindre una visió aproximada de les necessitats reals de la Xarxa, un element clau per al treball de l’equip multidisciplinari, del qual també formen part els científics José Antonio Ivars (Universitat d’Alacant); Jaume Llorens (Universitat Jaume I); Enrique Bigné (Universitat de València) i Laura Sebastià (Universitat Politècnica de València), a més dels tecnòlegs Fran Ricau (ITI) i José Darío Such.

Amb l’aval de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), el teixit productiu aporta tres representants a aquest grup de treball: Federico Fuster (GF Hotels), Pablo Hernández (Hotels RH) i Francisco J. Rivera (Gran Hotel de Peníscola), que en aquest fòrum actuen en defensa de l’interés general.

A la reunió també han assistit com a convidats Francisco Juan Martínez (Invat·tur), Leire Bilbao i Núria Montes (Fundació Turisme Benidorm); i José Manuel Camarero (Visit València).

Després d’aquesta primera presa de contacte, el comité es reunirà de nou al gener per a prioritzar els desafiaments seleccionats i identificar solucions tecnològiques que responguen a aquests reptes, d’acord amb les capacitats científiques, tecnològiques i empresarials existents en la Comunitat Valenciana. De la mateixa manera, es proposaran les accions i incentius necessaris perquè aquestes propostes d’innovació es desenvolupen i implanten de manera efectiva.

La Xarxa de Destinacions Intel·ligents de la Comunitat Valenciana naix per a crear sinergies entre els municipis, així com amb empreses i entitats turístiques de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de facilitar l’evolució de la planificació i gestió de les destinacions turístiques i convertir la Comunitat Valenciana en un territori turístic intel·ligent.

L’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), que depén de Turisme Comunitat Valenciana, és l’organisme encarregat de la coordinació de la Xarxa, en la qual s’han integrat ja al voltant de mig centenar d’entitats locals.

Author