Premsa, Premsa
Ivace+i llançarà un programa pilot per a finançar projectes innovadors d’empreses que incorporen tecnologies avançades
- El director general d’Innovació avança en la jornada ‘Net Tech Day’ que la nova línia de finançament aprovat per a esta convocatòria comptarà amb al voltant de 1,5 milions d’euros
- Les ajudes es dirigixen exclusivament a empreses i finançaran projectes d’innovació organitzativa i de processos en els quals participe almenys una pime
Cortés ha realitzat este anunci en la inauguració de la segona edició de la jornada ‘Net Tech Day’, organitzada pel ‘hub’ d’innovació digital de la Comunitat Valenciana, InnDIH; l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) i la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (FEMEVAL) a fi de promoure el desenrotllament i la implementació de solucions d’intel·ligència artificial (IA) en el teixit productiu.
El nou programa d’ajudes de Ivace+i comptarà en la convocatòria de 2025 amb un pressupost pròxim als 1,5 milions d’euros i es dirigirà exclusivament a empreses que, a més de cooperar entre si, hauran de difondre els seus resultats per a optar a finançament públic.
“L’objectiu és aconseguir casos d’èxit en el desenrotllament i implantació de tecnologies disruptives que puguen replicar-se i estendre’s per tota la Comunitat Valenciana. Per això, les empreses beneficiàries hauran d’obrir les seues portes a la resta d’agents per a mostrar el funcionament d’estes solucions innovadores en un entorn real”, ha explicat el director general.
En esta nova iniciativa, Ivace+i Innovació ha reservat un paper destacat a les petites i mitjanes empreses. No sols es requerirà la participació d’almenys una d’elles en cada projecte, sinó que hauran de copar, com a mínim, el 30% del pressupost total.
“D’esta manera, volem garantir que les pimes, que representen la major part del nostre teixit productiu, puguen millorar la seua competitivitat gràcies a este programa d’estímul”, ha continuat Cortés, que ha obert l’acte al costat del president del Comité d’Innovació i Economia de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), José Rosell.
Els avantatges de les quals disposaran les pimes s’estenen a les condicions de l’ajuda, ja que, a diferència de les grans empreses, podran costejar amb càrrec a esta subvenció entre el 25 i el 35% de la inversió en béns materials, com ara equipament tecnològic o la maquinària necessària per al projecte; o immaterials, com ara coneixement tècnic.
La Unió Europea finança esta iniciativa a través del programa Comunitat Valenciana – Fons Europeu de Desenrotllament Regional (Feder) per al període 2021-2027.
Tallers amb solucions tecnològiques
El director general d’Innovació ha destacat la importància de la jornada ‘Net Tech Day’ perquè permetrà “veure a través de diferents tallers com les solucions tecnològiques s’implementen en les pimes i ajuden a resoldre els seus problemes”.
Esta sessió d’índole pràctica ha reunit a al voltant d’un centenar de pimes per a conéixer solucions en intel·ligència artificial ja aplicables capaces de millorar els processos comercials, de màrqueting i producció mitjançant la hiperautomatización. Les pimes reunides han de ser capaces, així mateix, d’optimitzar la gestió administrativa des de la comptabilitat, la facturació o els recursos humans; per a ser més àgils i eficients, a més d’evitar errors.
En el transcurs de l’esdeveniment, les petites i mitjanes empreses presents han tingut l’oportunitat d’interactuar amb les entitats proveïdores de solucions de IA i conéixer amb detall les possibilitats d’aplicar-les en el seu entorn.
“A més de millorar la seua competitivitat, esta tecnologia permetrà a les pimes destinar temps i recursos a dissenyar i reforçar la seua estratègia”, ha conclòs el director general.