Your address will show here +12 34 56 78
Conveni amb la Fundació Parc Científic Universitat de València de la Comunitat Valenciana per a impulsar la transferència de coneixement y tecnologia entre universitat-empresa, i donar suport a l'emprendiment innovador

Actuacions i objectius

LÍNIA 1: IMPULS DE LA TRANSFERÈNCIA DE CONEIXEMENT I TECNOLOGIA ENTRE UNIVERSITAT-EMPRESA


  • TRANSFERBOOST. Estímul de l'oferta tecnològica, identificació d'oportunitats, promoció de talent, activació i acompanyament de projectes concrets d'investigació aplicada entre investigadors de la rePCV i empreses. S'executarà a través d'interaccions orientades segons necessitats i reptes específics identificats amb les empreses (dinàmiques pull) i a partir del coneixement aplicable disponible en les universitats (dinàmiques push). Es combinaran accions genèriques d'estímul de projectes innovadors com a accions específiques en àrees de prioritat estratègica regional/global com a agroalimentació, automoció i mobilitat sostenible, economia circular, salut, tecnologies habilitadores, emergències i hàbitat sostenible i perseguint sempre un palanquejament en el sistema d'ajudes públiques a la innovació empresarial, amb especial èmfasi en finançament de la UE, nacional i autonòmica.

    • Innotransfer. És una iniciativa multisectorial d'innovació oberta que implementen, de manera conjunta i des de 2018, els cinc Parcs Científics de la Comunitat Valenciana en l'àmbit de col·laboració de la rePCV. En 2020 es va redissenyar la iniciativa per a avançar en la cadena de valor d'aquestes col·laboracions, passant de la sensibilització al foment actiu de la relació a través d'una dinàmica de Reptes/Solucions sobre la qual canalitzar la comunicació i el descobriment entre les parts. Aquest nou disseny, a més, va incloure un alineament amb la visió, els objectius i l'estratègia d'actuació de l'Agència Valenciana d'Innovació, a fi de maximitzar el seu impacte en l'ecosistema valencià d'innovació, sumant-se, d'aquesta manera, als esforços liderats des de l'AVI.


    • Transforma Difusió. Aquesta actuació té com a objectiu la divulgació dels resultats de la investigació que es realitzen a la Universitat de València i/o en els seus Instituts d'Investigació relacionades amb tecnologies habilitadores per a la nova economia, plantejant com a temàtica prioritària, els reptes establits pel Comité Estratègic d'Innovació especialitzat en Tecnologies Habilitadores de l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI).


    • Smart Park. Aquest projecte pretén impulsar la transferència de coneixement i tecnologia entre la universitat-empresa-societat mitjançant l'ús del propi Parc com a prova de concepte per a experimentar noves solucions innovadores (productes/serveis) que després puguen ser replicables i exportables a altres contextos urbans i socials. Es tracta de transformar les infraestructures del PCUV i usar tota la seua massa crítica d'usuaris a manera de living-lab.

  • PICEI. Aquesta actuació consisteix en el desenvolupament d'una investigació per a continuar caracteritzant l'activitat innovadora empresarial que es desenvolupa a la Comunitat Valenciana, que es realitzarà mitjançant una enquesta-qüestionari que haurà d'emplenar cada empresa innovadora.


LÍNIA 2: SUPORT A l'EMPRENEDORIA INNOVADORA


  • TECH2BUSINESS. Impuls a la creació i consolidació de teixit empresarial innovador i dinamització de la seua relació amb el sistema d'investigació de les universitats públiques valencianes. Es desenvoluparan activitats de promoció de la creació i consolidació de spin-off i empreses innovadores i es prestaran serveis de suport en aspectes com el desenvolupament del model de negoci, la transferència de la propietat intel·lectual, la constitució de l'equip, la gestió empresarial, l'accés a finançament i la capacitació en tecnologies habilitadores per a la nova economia.

    • Transforma emprenedoria. Amb l'objectiu d'afavorir la incorporació de tecnologies habilitadores a empreses innovadores o de base científic-tecnològica, i la col·laboració entre universitat-empresa, l'actuació consisteix, en una primera fase, en la posada en marxa d'un prototip o projecte pilot de transformació digital. Aquest projecte està emmarcat en l'activitat de l'entitat gestora de l'àrea empresarial del PCUV, i pretén la millora en el lliurament de serveis. En una segona fase, el projecte plateja iniciatives i accions que ajuden a impulsar la transformació digital d'empreses innovadores. Es tractarà d'un assessorament especialitzat que proporcionarà un diagnòstic de la seua situació actual i l'elaboració d'un pla de transformació per a definir el full de ruta per a la seua implantació.


    • Bio-Pool. El projecte BIO-POOL té com a finalitat la creació un sistema de recursos compartits d'alt valor científic-tecnològic per a impulsar el sector biotecnològic de la Comunitat Valenciana i donar suport al desenvolupament de projectes empresarials focalitzats en els reptes prioritaris identificats pels Comités Estratègics d'Innovació Especialitzats (CEIE) en les àrees prioritàries de Salut i Agroalimentació.

  • 3er FÒRUM PREMIS rePCV 2021. L'objecte específic d'aquesta convocatòria és premiar i reconéixer l'activitat de les iniciatives emprenedores i empresarials atenent el seu creixement, caràcter innovador, estratègia empresarial i aportació a l'entorn.

Tipus de conveni

  • Text Hover

Entitat beneficiària final

Fundació Parc Científic de la Universitat de València

Any

2021

Import del conveni

350.000€