Premsa, Premsa

La Generalitat finança amb 4,9 milions d’euros la xarxa d’agents i unitats d’innovació per a reforçar la transferència d’I+D+i al teixit productiu

  • L’equip que connecta les necessitats de les empreses amb les línies de treball de centres tecnològics i d’investigació ascendix fins a les 52 persones
  • Ivace+i innovació concedix 3,4 milions en incentius a la incorporació de talent en empreses i a l’enfortiment de la Compra Pública Innovadora (CPI) i el sistema d’I+D+i

Ivace+i Innovació ha resolt la concessió de 4,9 milions d’euros en ajudes per a reforçar la xarxa d’agents d’innovació i d’unitats científiques d’innovació empresarial (UCIE), que compartixen la missió d’impulsar la transferència de coneixement i tecnologies al teixit empresarial de la Comunitat Valenciana.

Amb la incorporació de la Fundació del Port d’Alacant i l’Entitat de Gestió i Manteniment (EGM) del Parc Tecnològic de València, la xarxa d’agents d’innovació suma ja un total de 52 especialistes que operen en associacions empresarials, centres tecnològics i d’investigació i universitats de la Comunitat Valenciana.

En total, s’han atorgat més de tres milions d’euros per a finançar la contractació de tres nous agents i la continuïtat d’altres 24, que tindran la labor de connectar les necessitats de les empreses amb els treballs que desenrotllen els centres generadors de coneixement.

Les unitats d’innovació constituïdes amb el suport del Consell en entitats d’excel·lència científica amb l’objectiu de potenciar la investigació aplicada i orientada cap al sistema productiu representen una altra de les línies destacades.

En esta convocatòria s’han concedit ajudes per valor d’1,9 milions d’euros que garantixen l’estabilitat econòmica de quatre UCIE que ja es trobaven en funcionament. A més, esta inversió permetrà crear una nova estructura en l’INCLIVA, l’institut d’investigació sanitària de l’Hospital Clínic Universitari de València.

Estos fons formen part de la convocatòria d’ajudes per al desenrotllament i enfortiment de l’ecosistema d’innovació corresponent a 2024, que Ivace+i Innovació ha començat a resoldre, i que inclouen 3,4 milions addicionals per a donar suport a altres línies en l’àmbit de la Compra Pública Innovadora (CPI), la promoció del talent en l’empresa, així com accions complementàries d’impuls i enfortiment de la innovació.

Més de huit milions per a potenciar l’I+D+i

D’esta manera, s’han atorgat ja subvencions per un import total de 8,3 milions d’euros, a l’espera que, després de l’estiu, es donen a conéixer les entitats beneficiàries dels tres programes amb més demanda i dotació pressupostària, que impulsen la consolidació de la cadena de valor empresarial, la resolució de reptes d’interés comú a través de la col·laboració en projectes d’I+D+i i el desenrotllament de demostradors i pilots.

A més de reforçar la xarxa d’agents i les UCIE, les línies ja resoltes comprenen també incentius a les empreses perquè incorporen tant personal tècnic i investigador, com  doctorands i doctorandes industrials per a executar els seus plans i iniciatives d’innovació.

Les ajudes d’Ivace+i propiciaran, així, la contractació de 19 especialistes en empreses radicades a la Comunitat Valenciana, al mateix temps que donaran suport a la formació, en projectes d’I+D+i empresarial, de 27 estudiants de doctorat, amb una inversió pròxima als dos milions.

També es potenciarà la Compra Pública Innovadora amb al voltant de 700.000 euros en incentius que es dirigixen, fonamentalment, a entitats del sector públic de l’Administració local. A més, per a reforçar les estructures de suport a la I+D+i existents en tot el territori, així com per a facilitar la seua difusió entre les empreses, es donarà suport, en el marc del Programa d’accions complementàries per a l’impuls i enfortiment de la innovació, a un total de huit iniciatives per una quantia similar.

Author