Your address will show here +12 34 56 78
Premsa, Premsa

  • El DOGV publica l’orde de bases que regula la concessió per concurrència competitiva d’estes beques, que donen suport a la formació especialitzada
  • Les pràctiques professionals podran realitzar-se en les unitats de Comunicació, Gestió economicoadministrativa, Informàtica i Innovació


La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que dirigix Nuria Montes, ha publicat l’orde de bases que regula les beques, que es convocaran pròximament, per a realitzar pràctiques professionals en les unitats de Comunicació, Gestió economicoadministrativa, Informàtica i Innovació d’IVACE+i Innovació.

L’orde de bases, que publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), suposa el pas previ a l’obertura de la corresponent convocatòria, en el qual es concretaran tant el número com la distribució de les beques que es posaran a disposició en 2024.

Les beques, que es dirigixen a persones de fins a 35 anys que hagen obtingut la titulació requerida en els cinc anys previs, tindran una duració màxima de 12 mesos, si bé es podran prorrogar per altres 12 mesos addicionals, d’acord amb la normativa autonòmica en esta matèria.

L’objectiu d’esta iniciativa és acostar el coneixement pràctic de l’activitat de l’administració de la Generalitat i donar suport a la formació complementària, millora i especialització professional de les persones que complisquen amb els requisits d’accés establits per a cada especialitat.

A més de no superar el límit d’edat, les persones interessades hauran d’estar en possessió dels graus o llicenciatures en Periodisme o Comunicació Audiovisual, per a les pràctiques en Comunicació; o els de Dret, Administració i Direcció d’Empreses, Ciències Polítiques i de l’Administració Pública, Ciències Econòmiques i Gestió i Administració Pública, per a les beques en el camp de la gestió economicoadministrativa. En este cas, s’han establit dos perfils, jurídic i econòmic.

Per a les pràctiques en la unitat d’Informàtica també s’han definit dos especialitats, Microinformàtica i Aplicacions Informàtiques, amb titulacions d’accés que abasten des de l’Enginyeria Informàtica i l’Enginyeria Tècnica Informàtica fins als cicles de grau superior en Administració de Sistemes Informàtics, Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma o Desenvolupament d’Aplicacions Web.

Així mateix, serà necessari acreditar un títol oficial de llicenciatura o grau, enginyeria, arquitectura o equivalent que habilite a exercir les activitats de caràcter professional i comptar amb un certificat de nivell B2 d’anglés per a optar a les beques en matèria d’Innovació.

Procés d’avaluació en dos fases

El procés d’avaluació de les sol·licituds es durà a terme en règim de concurrència competitiva i constarà de dos fases eliminatòries. En la primera s’avaluarà la documentació aportada, amb un màxim de 25 punts, i la segona consistirà en una entrevista personal i una prova escrita, amb un pes màxim de 5 punts.

Les persones que resulten seleccionades seguiran el programa formatiu que elaborarà Ivace+i Innovació per a cada tipus de pràctiques i se’ls assignarà, al seu torn, un tutor o tutora de l’entitat, que supervisarà l’acompliment i certificarà l’aptitud i aprofitament dels treballs. Els becaris i becàries hauran de complir l’horari marcat, que no superarà les 30 hores setmanals.

La dotació econòmica de cadascuna de les beques serà la que establisca la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública, d’acord amb el Decret 132/2009, i es reflectirà en la corresponent convocatòria.

0

Premsa, Premsa

  • Unimat Prevenció coopera en este projecte amb l’Institut de Biomecànica de València i nou empreses del sector ceràmic
  • La plataforma integra sensors per a identificar postures inadequades i s’usarà en la formació que el servici de prevenció oferix al personal exposat


L’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), pertanyent a la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigix Nuria Montes, finança el desenvolupament d’un sistema pioner per a avaluar en temps real els riscos ergonòmics dels llocs de treball, riscos que constituïxen una de les principals causes de malalties professionals i baixes laborals.


Les dades recaptades a través de sensors s’incorporaran, a més, en una plataforma de formació que farà ús de la realitat virtual per a mostrar als treballadors i treballadores si estan exposats a alguna postura inadequada.


L’empresa Unimat Prevenció impulsa esta iniciativa, denominada ‘ERGO_RV_FORM’, en col·laboració amb l’Institut de Biomecànica de València (IBV) i una desena d’empreses del sector ceràmic. El projecte, que s’alinea amb l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent de la Comunitat Valenciana, S3, que coordina la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, compta a més amb finançament de la Unió Europea en el marc del programa Comunitat Valenciana FEDER per al període 2021-2027.


A través d’esta iniciativa es pretén desenvolupar i validar una aplicació d’avaluació en temps real de les postures que es realitzen en el treball a partir d’un sistema de realitat virtual i sensors integrats a fi d’impartir a les plantilles formació sobre riscos ergonòmics d’una forma més pedagògica i atractiva.


Per a desenvolupar els escenaris virtuals, ‘ERGO_RV_FORM’ s’ha centrat en el sector de la ceràmica, concretament en els llocs de treball de càrrega de molins, classificació i mostres, que són representatius punt pel volum de persones que alberguen, com per la incidència de trastorns musculoesquelètics.


L’objectiu és que durant la formació impartida per Unimat Prevenció les persones treballadores facen les tasques pròpies del seu lloc de treball dins d’un escenari virtual, amb la finalitat d’identificar si estan exposades a postures inadequades des del punt de vista ergonòmic a partir de la informació que recapten sensors situats en cames, braços i esquena.


En estos casos, el sistema emetrà senyals vibratoris i acústics, la qual cosa ajudarà a advertir d’una forma molt més eficaç quines posicions són nocives i com han de realitzar-se les diferents tasques sense comprometre la salut del personal exposat.


Després de seleccionar els llocs de treball a analitzar i desenvolupar els escenaris virtuals, el sistema de sensors i l’aplicació, l’equip d’Unimat Prevenció està definint ara el contingut de l’acció formativa, que comptarà amb una part teòrica i una altra pràctica, que és la que es desenvolupa en l’entorn virtual.


Suport del sector ceràmic


Finalitzada esta fase, només restarà validar el conjunt del desenvolupament, primer en laboratori i després en un entorn real en les instal·lacions de les empreses del sector ceràmic que col·laboren amb esta iniciativa i que han permés prendre dades i imatges dels llocs de treball. Es tracta de Ceràmica Nulense, Cottocer, Ferro Speciality Materials, Grespania, Logística General de la Plana, Neolith Distribution, Pamesa Cerámica Compactto, *Peronda Group i Thesize Surface.


A més d’estes nou empreses, també coopera amb Unimat Prevenció l’IBV, que ha desenvolupat la part tecnològica, des de la virtualització d’escenaris al sistema d’avisos en temps real a partir de les mesures arreplegades pels sensors.


‘ERGO_RV_FORM’ s’alinea així amb les conclusions del comité d’innovació especialitzat en Tecnologies Habilitadores, que advoca per incorporar les tecnologies de digitalització per a optimitzar les operacions en les empreses de la Comunitat Valenciana. Així mateix, esta iniciativa també s’enquadra en els eixos principals de l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent de la Comunitat Valenciana, S3, que coordina la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

0

Premsa, Premsa

  • El secretari autonòmic d’Innovació afirma que “enfrontar reptes com el canvi climàtic requerix d’un enfocament innovador que ens permeta adaptar-nos i prosperar i el paper dels centres tecnològics és clau”
  • El director general d’Innovació anuncia la reactivació el Comité Estratègic d’Innovació en Hàbitat Sostenible


La unitat d’innovació de l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i) finança a l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) el desenvolupament d’un paviment urbà ceràmic permeable capaç de drenar fins a 10.000 litres d’aigua per metre quadrat en èpoques de pluges fortes.

Esta llamborda està elaborada amb material ceràmic sostenible, s’acobla i instal·la pràcticament en sec i, en episodis d’intenses pluges, ajuda a pal·liar els efectes negatius dels alts índexs pluviomètrics, permetent drenar l’aigua cap a la terra, nodrint els aqüífers.

El secretari autonòmic d’Innovació, Jerónimo Mora, i el director general d’Innovació, Juan José Cortés, han visitat al campus de la Universitat Jaume I de Castelló el demostrador DRAIKER on durant un mes s’estan realitzant assajos per a estudiar la validesa del paviment i del qual s’estan obtenint resultats molt positius.

Per al secretari autonòmic, Jerónimo Mora “enfrontar reptes com el canvi climàtic, la digitalització i la globalització, requerix d’un enfocament innovador que ens permeta adaptar-nos i prosperar i en este context la nostra responsabilitat com a Administració és fer costat als instituts tecnològics per a garantir i fomentar l’I+D+i empresarial”.

En este sentit ha afegit que “la col·laboració entre el sector públic i l’empresarial és essencial per a garantir que les investigacions no es queden en els laboratoris, sinó que es convertisquen en productes i servicis que beneficien a la societat en el seu conjunt”

Per part seua, la directora de l’ITC, Yolanda Reig, ha explicat que “l’objectiu de l’ITC és que tant empreses com l’Administració es beneficien de l’ús d’esta mena de productes. En el cas de les empreses perquè puguen ampliar la seua veta de mercat i fabricar este producte i les administracions, perquè fomenten la creació i instal·lació d’estos paviments en ciutats i municipis a fi que siguen més resilients enfront de fenòmens climàtics adversos”.

Èxit en permeabilitat

Després dels primers assajos realitzat en el demostrador DRAIKER s’ha observat que la permeabilitat superficial del paviment està molt per damunt del que requerixen actualment les guies de disseny que establixen permeabilitats mínimes inicials.

Per exemple, les guies dels Ajuntaments de Madrid i Barcelona exigixen permeabilitats inicials superiors a 2.000 litres per hora i metre quadrat, mentres que les dels Ajuntaments de València i de Castelló de la Plana exigixen valors de permeabilitat inicials superiors a 4.500 litres per hora i per metre quadrat.

Reactivació del Comité Estratègic d’Innovació en Hàbitat Sostenible

Durant la visita, el director general d’Innovació, Juan José Cortés, ha anunciat, que la Conselleria que dirigix Nuria Montes reactivarà el Comité Estratègic d’Innovació especialitzat en Hàbitat Sostenible, un òrgan assessor d’Ivace +i compost per representants de la comunitat científica, els instituts tecnològics i empreses del sector, amb l’objectiu d’actualitzar els reptes prioritaris i solucions que van ser identificats en 2019.

Des de llavors, Ivace+i ha finançat 81 projectes alineats amb els resultats d’este comité, per un import superior als 10,3 milions d’euros. D’esta quantia, almenys 2,4 milions d’euros han anat a parar directament a organitzacions del sector ceràmic.

0