Your address will show here +12 34 56 78
Premsa

  • El grup de treball estarà compost per representants de la comunitat científica, dels instituts tecnològics i empreses capdavanteres del sector
  • Es prioritzaran en les convocatòries d’ajudes aquells projectes que s’alineen amb els reptes prioritaris i les solucions proposades en este fòrum


Ivace+i Innovació constituirà un comité estratègic d’innovació especialitzat en la indústria aeroespacial per a incentivar, a través de les pròximes convocatòries d’ajudes a l’R+D+I, el desenvolupament de solucions als principals reptes d’este sector d’avantguarda i alt valor afegit. Així s’ha anunciat en el consell de direcció que ha presidit la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

En este sentit, el director general d’Innovació, Juan José Cortés, ha explicat que el nou grup de treball, en el qual participaran representants de la comunitat científica, els instituts tecnològics i l’empresariat, té l’objectiu d’identificar, primer, els desafiaments prioritaris d’esta indústria incipient, per a proposar, a continuació, desenvolupaments tecnològics específics a través de la cooperació entre agents de l’ecosistema d’innovació de la Comunitat Valenciana.

Cortés ha subratllat que les empreses i organitzacions del clúster aeroespacial disposaran així de més oportunitats per a accedir a finançament públic. De fet, està previst que els projectes alineats amb els resultats del nou comité es prioritzen en la convocatòria d’ajudes que esta institució llançarà en 2025.

“Volem donar suport a un sector amb un elevat potencial de creixement, que compta amb casos d’èxit a les tres províncies, i que considerem estratègic pel seu caràcter innovador i l’alt impacte en el sistema productiu”, ha precisat el director general. En l’actualitat, s’està definint la composició d’este comité d’innovació, amb la finalitat que comence a operar després del període estival.

En els pròxims mesos, Ivace+i també reactivarà els equips multidisciplinaris especialitzats en el camp de l’hàbitat sostenible, les destinacions turístiques intel·ligents i la mobilitat, el transport i les infraestructures, a fi d’actualitzar els desafiaments considerats prioritaris i avaluar l’impacte que han recaptat les propostes d’innovació durant estos últims anys.

Aposta per la CPI

D’altra banda, Cortés ha destacat l’aposta d’Ivace+i i de la mateixa Direcció General per a dinamitzar la compra pública d’innovació (CPI) en l’àmbit de l’Administració autonòmica.


En este sentit, ha recordat que ja s’ha posat a la disposició de tot el personal empleat públic de la Generalitat un curs d’autoformació, que exposa els avantatges d’este instrument com a via per a millorar els servicis que es presten a la ciutadania i impulsar l’R+D+I en el sector privat.

En paral·lel, la Conselleria d’Innovació, a través d’Ivace+i, està col·laborant també amb diversos departaments i entitats del sector públic per a ajudar-los a identificar aquells reptes i necessitats que es podrien resoldre a través de la compra pública innovadora.

Les primeres línies de cooperació s’han establit ja amb les conselleries d’Agricultura, de Sanitat i pròximament la d’Educació, igual que amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE).

0