Your address will show here +12 34 56 78
Premsa, Premsa

  • La consellera ha presentat a la indústria aeroespacial les principals conclusions del comité d’especialistes que coordina el president de PLD Space
  • Ivace+i Innovació impulsarà el desenrotllament dels 6 reptes i 21 solucions a través de la seua convocatòria d’ajudes en concurrència competitiva
La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Marián Cano, ha anunciat davant representants de la indústria aeroespacial que el Consell ja ha licitat un pla estratègic per a impulsar el desenrotllament d’este sector, que en la Comunitat Valenciana aglutina ja a prop d’un centenar d’empreses d’alt valor afegit.

“Este full de ruta determinarà els desafiaments que han d’afrontar i permetrà donar resposta a totes les seues necessitats per a aprofitar al màxim el potencial de la nostra regió i identificar noves oportunitats per a les nostres empreses”, ha assenyalat.

Cano ha presidit la presentació dels reptes prioritaris i les solucions innovadores proposades pel Comité Estratègic d’Innovació Especialitzat (CEIE) en la Indústria Aeroespacial, un òrgan tècnic constituït a instàncies de Ivace+i Innovació per a promoure nous projectes d’I+D+i en este àmbit a través de la col·laboració públic-privada.

L’acte, que ha tingut lloc en la seu de PLD Space, ha congregat a una nodrida representació de la indústria aeroespacial i de l’ecosistema d’innovació de la Comunitat Valenciana, a més del director de l’aeroport de Castelló, Justo Vellón, i els directors generals d’Innovació i Indústria, Juan José Cortés i Manuel Rosalén, respectivament.

Suport a Espai Aero

Marián Cano ha brindat el suport de la Generalitat Valenciana a Espai Aero, la principal patronal autonòmica d’esta indústria, que participarà en la convocatòria oberta per l’Agència Espacial Espanyola (AEE) per al desenrotllament de solucions que milloren la resposta als esdeveniments meteorològics extrems en l’àrea mediterrània.

La Conselleria d’Innovació també contempla incentius per a potenciar l’I+D+i vinculada amb el sector aeroespacial, abans fins i tot que s’haja aprovat el pla estratègic.

Segons ha explicat el director general d’Innovació, Juan José Cortes, Ivace+i Innovació prioritzarà en la seua pròxima convocatòria d’ajudes aquells projectes que donen resposta als reptes prioritaris que ha identificat un comité tècnic coordinat pel president executiu de PLD Space, Ezequiel Sánchez.

“Com succeïx amb altres àrees de caràcter estratègic, estes iniciatives rebran punts addicionals en el procés d’avaluació, la qual cosa els atorgarà més facilitats per a accedir a finançament públic”, ha indicat Cortés.

Oportunitats d’innovació

Per part seua, el coordinador del CEIE de la Indústria Aeroespacial ha donat a conéixer els sis desafiaments i 21 solucions que ha proposat el seu equip i que arrepleguen des de la innovació en tecnologies propulsores per a accedir a l’espai al desenrotllament d’infraestructures per al disseny, integració i validació de satèl·lits.

Estes conclusions, que són el resultat de quatre mesos de treball, posen el focus en la millora de la sostenibilitat del sector mitjançant el desenrotllament de vehicles reutilitzables, la recuperació de mòduls rebutjats o l’aposta per tecnologies de detecció i tractament de les escombraries espacials, entre altres actuacions.

El CEIE, que ha reunit representants de la comunitat científica, tecnològica, l’empresariat i la societat civil, també ha detectat oportunitats per a desenrotllar sistemes de navegació alternatius a la navegació per satèl·lit, així com equipament científic i instruments tant per a missions d’exploració de l’espai com d’observació de la Terra.
0

Agenda, Agenda, Agenda, Agenda, Agenda SVI, Agenda SVI, Agenda SVI, Agenda SVI


  • L’objectiu de la jornada és explorar com els materials lleugers estan transformant la mobilitat
  • S’analitza l’aplicació de solucions innovadores per a reduir la firma electromagnètica, millorar el rendiment i complir amb les normatives del sector

En un món on la mobilitat sostenible i l’eficiència energètica són clau, la compatibilitat electromagnètica juga un paper fonamental en el desenrotllament de nous materials i tecnologies.

AIMPLAS, en col·laboració amb la Fundació Cercle, organitza esta jornada tècnica presencial, on experts del sector compartiran coneixements sobre l’ús de materials lleugers per a la mitigació d’interferències electromagnètiques en sectors com l’automoció,  ferrocarril, defensa i l’aeronàutica.

Desenrotllament de l’esdeveniment

Al llarg de l’esdeveniment, s’exploraran avanços tecnològics, normatives, aplicacions pràctiques i casos d’èxit. L’esdeveniment compta amb una primera part teòrica en la qual es presentarà als assistents, es detallaran les característiques dels Materials Lleugers per a Mitigació Electromagnètica i es realitzarà una visita per les instal·lacions de AIMPLAS.

En una segona fase, es duran a terme dos tallers pràctics sobre les propietats electromagnètiques en materials lleugers i s’avaluarà el seu rendiment. Finalment, es durà a terme un Panell d’Experts en el qual es discutirà el Futur dels Materials Lleugers i la seua Compatibilitat Electromagnètica (EMC).

Quan? – 29 d’Abril de 9.00 – 17.30
On? – C/ Comte Alessandro Volta 1

Més informació i inscripcions
0

Agenda, Agenda, Agenda, Agenda, Agenda SVI, Agenda SVI, Agenda SVI, Agenda SVI

  • L’esdeveniment atén l’escassetat d’aigua, una problemàtica que comporta l’adopció d’una sèrie de mesures legals
  • Este seminari web té per objectiu presentar com el centre tecnològic AINIA pot col·laborar mitjançant l’aplicació de mesures tecnològiques i de gestió
L’escassetat d’aigua ha comportat l’adopció d’una sèrie de mesures legals que tenen com a objectiu la reducció del consum d’aigua per part de la indústria, així com la minimització de l’impacte mediambiental dels seus abocaments a través de l’afavoriment de la depuració, restitució i reutilització de l’aigua.

El seminari web «Estratègies integrades per a la reducció del consum d’aigua i la seua reutilització en la indústria alimentària» té com a objectiu explicar les principals característiques de les mesures, tecnològiques i de gestió, identificant el seu efecte en la indústria i indicant com AINIA pot col·laborar donant suport tècnic en l’aplicació de les diferents estratègies integrades per a la reducció del consum d’aigua, amb la màxima seguretat.

Objectius de la iniciativa

L’esdeveniment presenta diversos objectius. En primer lloc, tracta de traslladar la situació d’emergència actual sobre el cicle integral de l’aigua a Europa i Espanya, així com identificar les necessitats existents en el sector. En segon, a partir de la identificació del marc jurídic que regix la reutilització de l’aigua, es pretén identificar les estratègies i tecnologies habilitadores existents que permeten actuar en la indústria cap a la reducció del consum d’aigua i la seua reutilització. En tercer, la intenció és presentar i descriure el servici integrat 5R Water, una estratègia que conjumina diferents mesures d’estalvi i sostenibilitat de l’aigua basades en l’enfocament de les 5R en el context de l’economia circular: reduir, reutilitzar, reciclar, revaloritzar i regenerar. Finalment, es descriuran les característiques del disseny higiènic com a estratègia per a la reducció del consum d’aigua.

L’esdeveniment es consolida així com una oportunitat per a conéixer les particularitats del cicle integral de l’aigua i els seus defectes en un context d’emergència climàtica que requerix de la correcta gestió d’un recurs natural valuós per a la totalitat de la població.

Quan? – Dimecres 30 d’Abril, de 10.00 a 11.30
On? – Esdeveniment en línia

Més informació i inscripcions
0