Your address will show here +12 34 56 78
Agenda, Agenda, Agenda, Agenda, Agenda SVI, Agenda SVI, Agenda SVI, Agenda SVI

En l’esdeveniment es presentaran resultats tangibles, així com coneixements adquirits en el desenrotllament de proves de concepte amb empreses i simulacions. Els resultats obtinguts permetran validar dia a dia validar, enfront del mercat, l’aplicabilitat de diferents desenrotllaments tecnològics i el seu potencial d’explotació en diferents àmbits: envasos sostenibles i funcionals, reciclatge o valorització de residus, entre altres.

Objectius

  • Observar els desenrotllaments tecnològics d’I+D de ITENE ready to market i comprendre el potencial de la seua aplicació per a augmentar les teues xifres de negoci.

  • Experimentar les tecnologies de ITENE de primera mà, com partner, per a analitzar el seu potencial en la teua empresa.

  • Conéixer noves tecnologies i la seua aplicació en la indústria.

  • Conéixer com estan enfocant les seues estratègies d’innovació altres empreses referents en els seus sectors.

  • Fer networking i mantindre reunions bilaterals amb experts de ITENE i altres assistents a l’esdeveniment.

A qui va dirigit

  • Fabricants d’embalatge

  • Indústria química

  • Indústria paperera

  • Fabricants d’additius

  • Fabricadors de tintes

  • Impressors per a embalatge

  • Indústria Alimentària

  • Indústria Cosmètica i Drogueria

  • Cicle Integral de l’aigua

  • Gestors i recicladors

  • Servicis de prevenció de riscos

  • laborals (PRL).

  • Fabricants de nanopartícules i

  • Nanomaterials

  • Més informació i inscripcions

Més informació e inscripcions

0

Agenda, Agenda, Agenda, Agenda, Agenda AVI, Agenda AVI, Agenda AVI, Agenda AVI, Agenda SVI, Agenda SVI, Agenda SVI, Agenda SVI
















AIMPLAS, en col·laboració amb la Fundació Cercle, organitza esta jornada tècnica presencial, on experts del sector compartiran coneixements sobre l’ús divers de materials lleugers. Durant la jornada s’exposarà l’aplicabilitat de diversos materials lleugers en indústries tecnològiques com a vehicles elèctrics, autònoms, aeronàutica, etcètera. Es realitzarà una revisió de normatives clau i processos per a certificar sistemes de mobilitat en reducció de firma electromagnètica.

La responsabilitat social, els canvis mediambientals i les noves legislacions en un entorn summament canviant fan que la Sostenibilitat ja no siga una tendència, si no una obligació per a les empreses. La indústria espanyola s’enfronta a una sèrie de reptes que afecten de manera transversal a tots els sectors, i que tenen a veure amb la descarbonització, la generació i l’ús d’energies renovables, l’economia circular i l’optimització del cicle de l’aigua.

Esta Jornada «Sostenibilitat, transformant el Futur de la Indústria i del Planeta», que tindrà lloc el 8 d’abril de 2025 en AINIA (Paterna, València), pretén ser un espai formatiu, de debat i de networking per a empreses, enginyeries, clústers, associacions i professionals del sector de la sostenibilitat, on debatre i intercanviar experiències per a trobar solucions als reptes actuals, així com anticipar-se a les futures tendències del mercat.

Objectius

  • Presentar el marc actual i els principals reptes de les empreses en sostenibilitat i economia circular.

  • Debatre possibles solucions per a afrontar estos reptes.

  • Introduir recomanacions per a millorar la sostenibilitat en diferents sectors a través de casos d’èxit.

  • Generar un espai presencial de networking i intercanvi de coneixement i experiències entre els assistents.

A qui va dirigit

Es tracta d’un esdeveniment dirigit a sectors Agroalimentari, Cosmètic, Químic, de Medi Ambient, gestió d’Aigües, Bioenergia, Biomasses i afins. A més, l’esdeveniment també està dedicat a Gerents, responsables i tècnics de Medi Ambient, Sostenibilitat, I+D i RSC. És un esdeveniment només per a professionals i gratuït per a membres de AINIA Network.

La trobada comença a les 09.30 i finalitza a les 17.00.

Per a més informació consulte este enllaç

0

Agenda, Agenda, Agenda, Agenda, Agenda AVI, Agenda AVI, Agenda AVI, Agenda AVI, Agenda SVI, Agenda SVI, Agenda SVI, Agenda SVI


















Es tracta d’un esdeveniment internacional dissenyat per a afrontar els grans reptes de la Indústria del Plàstic i explorar solucions innovadores a través de la investigació i la col·laboració.

La trobada que té per objectiu transformar el sector del plàstic. Durant dos dies, professionals, empreses, i experts internacionals es reuniran per a:

  • Identificar les principals necessitats de la indústria del plàstic.

  • Proposar solucions innovadores i sostenibles.

  • Crear consorcis internacionals per a impulsar projectes d’I+D d’alt impacte.

Suposarà una oportunitat, connectar amb líders i referents globals del sector, formar part de la transformació cap a una indústria més sostenible i competitiva, a més de generar idees i aliances estratègiques que marcaran el futur del plàstic. AIMPLAS Challenge Fòrum és un espai per a la Innovació i Col·laboració desenrotllat en un entorn dissenyat per a l’intercanvi de coneixement. Reunix les veus més influents per a debatre sobre els reptes i oportunitats del sector, des de la sostenibilitat fins als avanços tecnològics.

Horari: De 09.00 a 18.00

Data: Del 19 al 20 de juny

Més informació i inscripcions

0

Agenda, Agenda, Agenda AVI, Agenda AVI, Agenda Innoagents, Agenda SVI, Agenda SVI, Noticies Innoagents

En l’esdeveniment es posaran en valor les qualitats de la xarxa de Innoagents per a connectar els sistemes científic, tecnològic i financer amb el teixit productiu. La Consellera de Ivace+i innovació, Marián Cano, presentarà el nou personal tècnic especialitzat responsable de promoure l’explotació de coneixement i la seua transferència a les empreses des de les universitats, centres d’investigació, centres tecnològics, associacions empresarials i altres entitats de suport a la innovació en la Comunitat Valenciana.

L’objectiu de la iniciativa de la creació de la xarxa de Innoagents és el d’impulsar la connexió entre les esferes científica, tecnològica i empresarial, promoure la col·laboració en el desenrotllament conjunt de resultats innovadors i contribuir a millorar el posicionament del Sistema Valencià de la Innovació. Es tracta de buscar en cada projecte les millors vies de finançament per a canalitzar la seua viabilitat. Per a mantindre el propòsit establit, la iniciativa es proposa mantindre un equilibri entre les empreses i els investigadors.

La tasca dels Innoagents consistix en l’escolta activa a les empreses i institucions per a detectar necessitats i viabilitzar projectes d’investigació que cobrisquen mancances determinades. Les necessitats es transmeten als grups d’investigació i des dels grups d’investigació es realitza transferència de la investigació al teixit empresarial.

En este primer esdeveniment, que comptarà amb representació institucional, es repassaran els principals resultats de la xarxa, s’abordaran alguns dels principals casos d’èxit i s’impulsaran nous reptes, com l’estímul de la Compra Pública Innovadora. Tot això es realitza amb l’objectiu d’ampliar l’impacte d’esta plataforma de col·laboració públic-privada.

Estat anterior i actual de la xarxa de Innoagents

Inicialment, la xarxa de Innoagents estava composta per 10 agents en 2018, però gràcies al finançament de la Unió Europea, el conjunt ha augmentat a un total de 55. L’actual xarxa de Innoagents es distribuïx per 16 Agrupacions Empresarials, 2 Instituts Tecnològics, 5 Centres d’Investigació Sanitària, 7 universitats i 3 centres del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Formació i dinamització

A partir de la generació de noves iniciatives que milloren el funcionament de la Xarxa Innogents, així com la interacció i coneixement entre els agents, es generaran sessions d’aprenentatge específiques per als Innoagentes acabats d’incorporar, els qui es beneficiaran de sessions i tallers presencials cada 2 mesos aproximadament. En estos esdeveniments es tracten matèries formatives d’interés per als agents d’innovació. A més, es realitzaran sessions amb empreses per a conéixer de prop experiències reals en l’àmbit de l’intercanvi de coneixement.

La trobada comença a les 09.30 i acaba a les 14.00.

0

Premsa, Premsa
Ivace+i finança la creació d’una aliança autonòmica d’innovació en IA per a impulsar el desenrotllament i la implementació d’esta tecnologia

  • L’Artificial Intelligence Innovation Alliance (AIIA) desenrotlla esta iniciativa, que integra universitats, centres d’investigació, empreses i La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme


Que dirigix Marián Cano, finança, a través d’Ivace+i Innovació, la creació d’una comunitat d’innovació en intel·ligència artificial (IA), que impulsa la coordinació i cooperació entre els diversos agents del sistema d’innovació de la Comunitat Valenciana.

D’esta manera, es pretén que les universitats, els centres d’investigació, les empreses i la mateixa Administració autonòmica, així com les fundacions i altres organitzacions d’innovació, treballen de manera conjunta per a promoure el desenrotllament científic, tecnològic i empresarial en el camp de la IA.

La necessitat d’una aliança que coordine de manera unida el desenrotllament i la implantació d’esta tecnologia a la Comunitat Valenciana respon a les característiques del sistema valencià d’innovació, que compta amb una àmplia varietat d’agents distribuïts per tot el territori.

En esta línia, l’Escola de Postgrau i Xarxa de Centres d’Investigació en Intel·ligència Artificial, ValgrAI, lidera la constitució de l’Artificial Intelligence Innovation Alliance (AIIA) per a coordinar el treball en equip de l’entramat d’entitats relacionades amb la innovació en este camp i impulsar la modernització en l’àmbit de la IA.

La idea principal del projecte consistix a posicionar el sistema valencià d’innovació en el panorama internacional mitjançant la difusió d’I+D, a més de potenciar la creació de sinergies i intercanvi de coneixement.

Es tracta d’una proposta que posa l’accent en el suport mutu i en l’enfortiment de l’ecosistema d’innovació en intel·ligència artificial a la Comunitat Valenciana, que es plasmarà en la fase final del projecte en una plataforma única per a l’intercanvi de coneixements i la promoció de la I+D en este camp.

Estat actual del projecte 

En l’actualitat, el projecte estroba en el seu tercer any de desenrotllament, després d’un exercici, el de 2024, en el qual es van dur a terme 29 esdeveniments de difusió, es van crear dos empreses derivades, i es van subscriure convenis amb 14 entitats, associacions i col·legis professionals.

Gràcies a esta dinàmica de col·laboració, AIIA ha aconseguit consolidar una xarxa de 350 persones i entitats adscrites, entre les quals es troben empreses, investigadors, estudiants, formadors i professionals interessats en la intel·ligència artificial. Es tracta, a més, d’una xifra en constant creixement.

Centres col·laboradors

Cada una de les empreses i entitats que col·laboren en l’execució del projecte desenrotllen activitats diferents, la qual cosa aporta complementarietat per a respondre a les necessitats tecnològiques del teixit productiu i promoure la creació de talent nou, a fi de millorar la competitivitat de la regió.

En el si d’AIIA s’integren les cinc universitats públiques valencianes, és a dir, la Universitat Jaume I, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández, els investigadors en intel·ligència artificial de les quals s’han incorporat a l’Aliança. A més, AIIA ha firmat convenis amb entitats com ara Microsoft, IBV, Aiju, Femeval, Aimplas o AVRE, entre altres.

AIIA s’alinea amb els principals comités estratègics d’innovació especialitzats (CEIE) dins del marc de l’IVACE+i. Això es deu al caràcter transversal de la intel·ligència artificial, ja que la incorporació de tecnologies de IA i el desenrotllament de programari es materialitzen en avantatges en la producció, els processos i el desenrotllament de tots els sectors. Així mateix, la solució s’enquadra en els eixos principals de l’Estratègia d’especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana, S3, que coordina la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

0