Premsa
– L’Agència es reuneix amb Ateval i els consellers delegats d’una dotzena d’empreses del sector per a impulsar la configuració de projectes d’innovació
– S’han destinat més de tres milions d’euros des de 2018 per a finançar iniciatives d’innovació en les quals participen empreses i agents del sector
L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha mantingut una reunió de treball amb l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval) amb la finalitat d’exposar les línies de treball que l’AVI ha disposat per a impulsar el desenvolupament i implantació d’innovacions que milloren la productivitat i la posició de les nostres empreses en els mercats nacional i internacional.
En la sessió informativa, organitzada per Ateval, han participat consellers delegats i directius d’una dotzena de signatures del sector tèxtil, als quals l’Agència els ha traslladat les accions desenvolupades fins ara per a impulsar la I+D+i en aquest àmbit, així com els instruments als quals poden acollir-se per a desenvolupar projectes d’innovació en col·laboració amb universitats i centres tecnològics.
Des de la seua posada en marxa en 2018, l’Agència ha destinat més de tres milions d’euros per a donar suport a l’execució d’iniciatives en les quals participen de manera activa diferents agents d’aquest sector, entre ells, la pròpia Ateval, que compta amb un agent d’innovació amb l’objectiu de garantir la transferència efectiva de coneixement i tecnologies entre els seus associats.
En el marc d’aquesta aquestes línies d’acció, les empreses del sector tèxtil estan ajudat a afrontar, a través de la innovació, reptes de gran importància que prèviament han sigut identificats per especialistes independents i que representen oportunitats per a la innovació.
Són, en total, 15 els projectes recolzats per l’AVI, que plantegen, entre altres innovacions, el desenvolupament de tèxtils amb propietats antimicrobians per a ús hospitalari, l’aprofitament de residus i la valorització de subproductes d’aquesta indústria, la introducció de millores en els processos que redueixen el seu impacte ambiental o el disseny, mitjançant nanotecnologia, de nous teixits amb característiques especials.
En el transcurs de la sessió, Ateval i les empreses assistents han mostrat el seu interés pels programes i incentius previstos en la convocatòria anual d’ajudes en concurrència competitiva de l’AVI, que veurà la llum en breu. Sobre aquest tema, el president d’aquesta organització, Pepe Serna, ha animat als seus associats a presentar iniciatives que contribuïsquen a millorar la seua competitivitat. “És precisament l’aposta per la qualitat, el disseny i la innovació el factor que està impulsant la recuperació d’un sector tèxtil, que es troba, a més, molt arrelat en aquest territori”, ha indicat Serna.
En la mateixa línia, el vicepresident executiu de l’AVI, Andrés García Reche, ha recordat que la innovació és la millor via per a créixer i ha insistit que totes les companyies, independentment de la seua grandària i sector d’activitat, tenen cabuda en els programes de l’Agència: “No és cert que les empreses xicotetes no puguen innovar, és que són xicotetes perquè no innoven. En l’AVI volem ajudar-vos a iniciar aquest camí”.
En la jornada, que ha tingut lloc en la seu d’Ateval a Ontinyent, també han participat la secretària general de l’AVI, Olivia Estrella, que ha desgranat les principals accions de l’AVI per a promoure la I+D+i; així com el subdirector general de Programes d’Innovació, Roberto Arnau, qui ha concretat els programes de suport als quals poden acollir-se.