Premsa
- Contribuiran amb el seu coneixement i infraestructures al desenvolupament i la incorporació de disciplines d’alt valor afegit en les empreses i l’Administració
- El CIPF, Fisabio, Isabial, Incliva, i les fundacions dels hospitals Gerneral de València i Provincial de Castelló recolzen la iniciativa
Tots ells s’integraran com a centres de competències en aquesta iniciativa, batejada com Inndromeda, a la qual contribuiran amb els seus coneixements, equipaments i infraestructures per a impulsar el desenvolupament i la incorporació, tant en les empreses com en el sector públic, de disciplines científic-tecnològiques amb un gran impacte en el sistema productiu, com és el cas de la robòtica, la nanotecnologia, la biotecnologia o la intel·ligència artificial, així com les pròpies de la digitalització.
Aquesta és la principal conclusió de la reunió de treball que la direcció de l’AVI ha mantingut amb representants de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), l’Institut d’Investigació Sanitària i Biomèdica d’Alacant (*Isabial), l’Institut d’Investigació Sanitària INCLIVA, la Fundació d’Investigació de l’Hospital General Universitari de València (FIHGUV), la Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló i el Centre d’Investigació Príncep Felip (CIPF).
Tecnologies clau en la investigació
Durant la trobada, que s’ha realitzat a través de videoconferència, els centres d’investigació sanitària han expressat la seua satisfacció per la formalització d’Inndromeda, després de la recent signatura de la declaració d’intencions per part de les institucions fundadores, al mateix temps que han destacat la importància que les tecnologies innovadores han adquirit en el desenvolupament de les seues investigacions.
Entre elles, la Intel·ligència Artificial, que protagonitza alguns dels projectes més rellevants que s’estan duent a terme en Isabial, segons ha exemplificat el seu director científic, el doctor José Sánchez Payá.
A més de Sánchez Payá, han participat en aquesta trobada; l’assistent de direcció i la responsable de l’àrea d’Innovació de Fisabio, Patricia Fernández i María Prada; el director general d’Incliva, el doctor Andrés Fernández; la directora del CIPF, la doctora Deborah Burks; la directora gerent de la FIHGUV, Raquel Gálvez i el director general de la Fundació Hospital Provincial de Castelló, el doctor Carlos Ferrer Albiach.
Solucions a mesura i impuls de sectors emergents
Aquest exemple de col·laboració públic-privada s’alinea amb l’estratègia de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital per a potenciar la transformació del model productiu mitjançant la incorporació de coneixement i tecnologia d’avantguarda. D’aquesta manera, es pretén millorar la competitivitat de les empreses de la Comunitat i possibilitar el desenvolupament de sectors emergents d’alt valor afegit.
Inndromeda oferirà assessorament a tot tipus d’empreses i també a l’Administració per a definir i trobar les solucions tecnològiques que millor s’adapten a les seues necessitats. A més, facilitarà l’accés a una xarxa d’infraestructures i espais demostratius i experimentals on podran observar aquestes tecnologies en funcionament, valorar l’impacte real en els seus productes, processos i organització, així com executar projectes pilot i assajos de manera prèvia a la seua adaptació i adquisició.
De la mateixa manera, l’Aliança impulsarà també activitats de formació amb un alt grau d’especialització, amb la finalitat de dotar a les empreses i les seues plantilles de les competències necessàries per a afrontar la revolució tecnològica i incorporar les tecnologies habilitadores en totes les esferes de la seua organització.
L’oferta de serveis d’aquesta iniciativa inclourà accions de suport a la inversió, facilitant l’accés a inversors; així com de *networking empresarial, amb la finalitat de posar en contacte a les empreses de la mateixa cadena de valor amb innovadors o clients que vulguen testar la solució.
L’objectiu és que Inndromeda es convertisca, a més, en l’European Digital Innovation Hub (DIH) de referència en la transformació del model productiu, una figura que promou Brussel·les i que, en la pràctica, representa una “finestreta única” a través de la qual, les empreses poden accedir a la informació, els serveis, i les instal·lacions necessàries per a afrontar amb èxit els seus processos de transformació digital.