Your address will show here +12 34 56 78
Premsa
  • La mesura, impulsada per la Conselleria d’Innovació en col·laboració amb la de Sanitat, cerca incorporar en la lluita contra la COVID-19 solucions no disponibles en el mercat
  • “Volem tindre iniciatives pròpies” per a combatre la pandèmia “des del talent produït ací”, ha subratllat el president
  • Les candidatures hauran de ser dirigides a: info.avi@gva.es i el termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 3 d’abril a les 20.00 hores

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una iniciativa de suport a les solucions innovadors enfront del coronavirus dotada amb dos milions d’euros. Aquests fons es destinaran a empreses i centres d’investigació del sistema valencià d’innovació que plantegen proposades en desenvolupament i que encara no es troben disponibles en el mercat per a contindre la propagació de la malaltia COVID-19 i per a cuidar a les persones afectades.

El president ha presentat aquesta mesura després d’una reunió mantinguda en el Palau per videoconferència amb la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; la secretària autonòmica d’Universitats i Recerca, Carmen Bevià, i el vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García Reche.

Ximo Puig ha subratllat que aquesta iniciativa de suport a les empreses i centres d’investigació busca disposar de manera immediata de solucions que permeten fer front a “les principals febleses” davant l’emergència sanitària causada per la propagació del coronavirus, com són els equips de protecció per a evitar contagis.

“Volem tindre iniciatives pròpies” per a combatre la pandèmia “des del talent produït ací”, ha subratllat el president, qui ha precisat a més que s’ha obert una setmana de termini perquè puguen presentar les seues candidatures agents d’innovació que estiguen treballant en solucions encara no comercialitzades que complisquen amb les condicions establides.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat que el sistema valencià d’innovació està preparat per a desenvolupar amb èxit múltiples solucions que puguen ajudar a fer front a aquesta crisi”, de manera que es posen a la disposició de la societat soluciones de protecció, detecció i destrucció del virus. Carolina Pascual ha afirmat que, amb aquesta iniciativa, es pretén “posar la innovació i la investigació al servei de la ciutadania i dels i les professionals que estan lluitant contra la pandèmia”.

La iniciativa, impulsada per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, va dirigida a empreses i centres d’investigació de la Comunitat Valenciana que disposen de solucions innovadores madures. Es requerirà un Technology Readiness Level (TRL) igual o superior a 6. El TRL és una classificació que mesura el grau d’aplicació d’una tecnologia, i té un rang de l’1 al 9.

El requisit és que aquestes solucions no estiguen ara mateix disponibles en el mercat per a la seua compra immediata i, al mateix temps, que puguen desenvolupar-se a curt termini, en àmbits directament relacionats amb la protecció contra el coronavirus i també per a la millora de l’atenció sanitària.

L’objectiu és optimitzar els recursos hospitalaris necessaris que han de destinar-se per a protegir al personal sanitari i que a més servisquen per a millorar l’atenció i curar a les persones afectades.

En aquest sentit, aquestes ajudes tenen com a finalitat el disseny i producció d’equips de protecció com a màscares, vestits, ulleres i guants, amb protecció i capacitats millorades.

A més, es prioritzen projectes que donen resposta a les necessitats més apressants, com la fabricació de respiradors, test ràpids, nous sistemes de detecció, materials resistents al coronavirus o desinfecció de sales i equipament. També es dona prioritat a solucions encaminades a la detecció i destrucció del virus amb sistemes de desinfecció massius, així com a nous dispositius d’intervenció o tractament.

Optimitzar els recursos

A més, la línia d’ajudes també busca recaptar sistemes que permeten conéixer en temps real la disponibilitat de recursos sanitaris, així com solucions automatitzades per a prestació de serveis no sanitaris en àmbits hospitalaris i per a millorar la resposta ciutadana davant la crisi sanitària.

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, juntament amb l’AVI, i amb l’assessorament expert de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, realitzarà un filtre de les propostes rebudes i la Generalitat finançarà les que siguen prioritàries.

Les candidatures hauran de ser dirigides a: info.avi@gva.es El termini de presentació de sol·licituds està ja obert i finalitzarà el 3 d’abril a les 20.00 hores i el seu trasllat a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública es realitzarà l’endemà. Per a qualsevol consulta, els agents innovadors poden dirigir-se als telèfons 96 647 83 60 (Alacant) i 96 386 92 00 (València).

0

Premsa

  • La unitat d’innovació treballa en el desenvolupament d’aquest equip de protecció, que incorporarà un sistema autònom de generació d’ozó
  • Especialistes d’Ars Innovatio col·laboren amb el grup d’investigació de fitopatologies per a estudiar la desinfecció d’espais exposats al virus amb ozó i quitosan
La Unitat Científica d’Innovació Empresarial Ars Innovatio, finançada per l’Agència Valenciana de la Innovació i integrada en la Universitat d’Alacant, treballa en el disseny i el desenvolupament d’una màscara respiratòria activa, equipada amb un sistema autònom per a ionització antisèptica dels productes de la respiració. El projecte, batejat com ‘Ozonoware’, pretén combatre el virus causant de la malaltia COVID-19 mitjançant la desinfecció per ionització controlada de l’aire.

Ars Innovatio està, a més, col·laborant de manera activa amb científics del grup de fitopatologies, que pertany a aquesta mateixa institució acadèmica, amb la finalitat de buscar sinergies amb una altra línia d’investigació que avalua l’ús de quitosan com a teràpia experimental antivírica.

Aquest antimicrobià d’origen natural i innocu per a l’ésser humà ja s’ha utilitzat amb èxit amb virus patògens humans similars al causant del COVID-19 i ara s’estudiarà, a més, la seua aplicació combinada amb l’ozó per a desinfectar espais amb alta exposició al virus.

A través d’aquest nou tipus de màscara, es pretén desinfectar l’aire exhalat del pacient mitjançant una concentració d’ozó letal per als patògens i innòcua per a l’usuari, indiquen des d’Ars Innovatio. Per a fer-ho, aquest nou equip de protecció integrarà una versió reduïda d’un generador d’arc voltaic alimentat amb una pila, així com l’electrònica bàsica de regulació, amb la finalitat de generar la concentració adequada d’aquest gas iònic d’un intens poder oxidant, que pot descompondre les molècules de la membrana vírica.

De la mateixa manera, s’abordarà una ambiciosa estratègia per a, mitjançant la utilització de l’ozó i el quitosan, minimitzar la càrrega viral en espais exposats a aquest patogen.

Assajos amb un antiviral natural

Pel que fa a l’ús del quitosan com a tractament antiviral experimental, es duran a terme bioassajos amb cultius cel·lulars, en una primera fase, així com assajos clínics per a comprovar-ne l’eficàcia real enfront del coronavirus.

Les dues tècniques contribuiran a augmentar l’eficiència de l’estratègia d’aïllament i confinament de la població mitjançant el control de la via de transmissió aèria i el tractament experimental antivíric.
0