Premsa
- És la regió espanyola que més sol·licituds de disseny industrial registra en relació al seu PIB, segons el quadre regional d’indicadors d’innovació
- L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana ha presentat un kit d’autodiagnosis que permet a les empreses i organitzacions avaluar i millorar la seua gestió del disseny
El vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García Reche, ha destacat que la Comunitat Valenciana s’ha consolidat en l’avantguarda del disseny internacional, en referència a l’última edició del Quadre regional d’indicadors d’innovació, que publica la Comissió Europea, i que situa a l’autonomia valenciana al capdavant nacional i entre les 25 regions de la UE amb major ràtio de sol·licituds de registre de disseny industrial en relació al seu PIB.
“Aquest informe demostra que la Comunitat és una de les regions europees capdavanteres en matèria de disseny”, ha assegurat García Reche durant l’acte de presentació de D-Tool, una eina desenvolupada per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) amb el suport de l’AVI, amb la finalitat d’ajudar les organitzacions a identificar l’ús que fan del disseny i orientar-les cap a l’excel·lència.
La Comissió Europea posa en valor amb aquest indicador el pes del disseny en l’economia regional. En concret, relaciona el nombre de sol·licituds de disseny industrial que es registren en les oficines de patents i marques amb el Producte Interior Brut de cada regió.
Segons l’última edició de l’informe, corresponent a l’any 2019, la Comunitat Valenciana ostenta el vint-i-uné lloc d’un total de 238 regions, per davant de Catalunya i Madrid, que no apareixen en el top 40, però també d’altres regions potents en aquest àmbit, com Berlín, Drenthe (Assen), Nord (Porto) o Düsseldorf.
Durant la seua intervenció, García Reche ha repassat alguns de les fites aconseguides pel disseny de la Comunitat, que ha culminat amb la designació de València com a Capital Mundial del Disseny en 2022, al mateix temps que ha destacat la seua rellevància com a motor de la innovació en tots els sectors d’activitat.
Precisament amb la finalitat de reforçar la incorporació del disseny en les empreses de la Comunitat, l’Agència Valenciana de la Innovació i l’ADCV van reeditar el passat exercici un conveni de col·laboració que, entre altres accions, ha possibilitat el desenvolupament de la plataforma D-Tool.
Aquest kit d’autodiagnosis, que s’ha desenvolupat a partir de les conclusions de l’informe L’economia del disseny en la Comunitat Valenciana, permet a les empreses i organitzacions avaluar la seua gestió del disseny, al mateix temps que ofereix pautes per a elevar la seua productivitat.
L’aplicació, que s’ha presentat aquest divendres en Les Naus, ja està disponible a través de la pàgina web consultar ací.