Your address will show here +12 34 56 78


La Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (Ruvid) posarà en marxa un pla d’acció per a millorar l’ocupabilitat dels futurs doctors amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), que ha concedit a aquest efecte al voltant de 31.000 euros en el marc de la seua convocatòria d’ajudes en concurrència competitiva.

L’objectiu és abordar possibles iniciatives que faciliten la seua incorporació en el sector privat i, a més, potencien l’emprenedoria com a alternativa laboral per a reduir així la taxa de desocupació d’aquest col·lectiu.

A aquest efecte, l’associació que integra els vicerectorats d’investigació de les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana i dues privades, organitzarà set tallers pràctics (un per cada institució associada) on s’oferirà als investigadors eines perquè puguen reorientar la seua carrera professional més enllà del món acadèmic.

Ruvid també celebrarà el pròxim 5 de desembre una jornada de reflexió i debat sobre ocupabilitat i emprenedoria que culminarà amb una taula redona en la qual catedràtics i investigadors que han promogut projectes empresarials analitzaran de quina manera motivar als investigadors a seguir aquest mateix camí.

El simposi, que tindrà lloc a la Universitat Politècnica de València (UPV), abordarà la formació que imparteixen les escoles de doctorat, debatrà entorn del funcionament d’iniciatives com la del doctorand empresarial i comptarà, entre els ponents, amb experts i acadèmics de reconegut prestigi.

Entre ells, figuren el catedràtic del departament de Química Inorgànica de la Universitat d’Alacant, Javier Martínez; el director del Instituto de Instrumentación para la Imagen Molecular (iM3), José María Benlloch; o el catedràtic i president de l’Associació Espanyola d’Emprenedors Científic-Tecnològics, Manuel Pérez Alonso.

Enquesta a doctorands

Finalment, la Xarxa d’Universitats per al foment de la I+D+i sondejarà l’opinió d’una mostra significativa de doctorands per a conéixer quina és la seua percepció sobre la seua ocupabilitat, tenint en compte les limitacions de les universitats per a assumir els investigadors que lligen les seues tesis cada any.

El resultat d’aquesta enquesta es plasmarà, al seu torn, en un informe que servirà per a adoptar una estratègia d’acció per a impulsar la incorporació d’aquest col·lectiu al món empresarial.

Per al desenvolupament d’aquestes accions, *Ruvid comptarà amb la col·laboració d’investigadors de les set universitats associades, que participaran un comité d’experts sobre ocupabilitat; i amb el suport de Carreras Científicas Alternativas, consultora especialitzada en orientació laboral i formació de doctorands.

0