El Comité Estratègic d’Innovació Especialitzat (CEIE) en Tecnologies Habilitadores per a la nova economia ha proposat el desenvolupament d’una guia d’estàndards i bones pràctiques en el desenvolupament i integració de sistemes IoT (Internet de les Coses).
Els experts que assessoren l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) consideren que aquest manual permetrà accelerar la implantació a un menor cost d’una sèrie de tecnologies que faciliten la presa de decisions empresarials. Aquesta nova eina servirà, a més, per a actualitzar la formació de professionals, responent així a un altre dels desafiaments que més preocupa aquest comité: la falta de capacitació en noves tecnologies.
Així mateix, l’equip multidisciplinari, integrat per representants del col·lectiu científic, els instituts tecnològics i l’empresariat, considera prioritari avançar en el desenvolupament de nous sistemes autònoms i en la comunicació entre recursos productius.
El grup de treball que coordina el catedràtic de la Universitat Politècnica de València (UPV) José Duato ha mantingut aquest dimecres la seua segona reunió tècnica per a concretar el catàleg d’innovacions que proposarà en les pròximes setmanes com a resposta als desafiaments associats a les tecnologies clau. Aquest terme engloba entre altres camps de coneixement, el de la robòtica, la intel·ligència artificial o la nanotecnologia, a més d’aquelles disciplines pròpies de la digitalització.
D’altra banda, els especialistes en Tecnologies Habilitadores han detectat un nínxol d’oportunitat per al desenvolupament de nous algorismes basats ‘Deep Learning’ que configuren sistemes de visió artificial més robustos, per exemple, en condicions ambientals adverses.
A més del coordinador, el comité compte amb la participació dels científics Nuria Oliver (Data-pop Alliance), Javier Martí (Instituto de Tecnología Nanofotónica) i Francisco Blanes (Instituto Universitario de Automàtica yInformàtica Industrial).
L’equip d’especialistes es completa amb l’expert Antonio Querol; Laura Olcina, de l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI); i representants d’empreses amb un elevat component tecnològic com Francisco Gavilán (Nunsys); Álvaro Soler (Multiscan Technologies) o Ramón Debón (Colorker).
La segona ronda de reunions dels comités especialitzats inicia la seua recta final després d’aquesta trobada. El nou cicle arrancarà immediatament amb la finalitat d’elaborar els documents de conclusions al llarg del pròxim octubre.
En aquesta tercera i última fase de reunions, cadascun dels cinc equips d’experts haurà d’avaluar les capacitats existents en la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de les solucions seleccionades, així com el seu impacte potencial. Així mateix, els comités estudiaran també quins incentius serien oportuns per a completar la seua implementació en el teixit productiu.
Uncategorized @ca
El Col·legi Oficial d’Economistes de València (COEV) celebra un col·loqui en el marc del seu Fòrum de Direcció d’empreses a càrrec del vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García Reche. La seua ponència abordarà la nova estratègia d’innovació de l’empresa valenciana després de l’aparició de l’AVI.
18.30 hores.
Uncategorized @ca
El Comité Estratègic d’Innovació Especialitzat (CEIE) en Agroalimentació, sota la coordinació del conseller delegat de Dulcesol, Rafael Juan, es reunirà per última vegada que preparar l’informe de conclusions que remetrà a l’òrgan coordinador del Comité Estratègic d’Innovació i en el qual es recolliran les propostes d’innovació dels especialistes en aquest àmbit de coneixement.10.30 hores
Uncategorized @ca
El Comité Estratègic d’Innovació Especialitzat (CEIE) en Automoció i Mobilitat Sostenible, coordinat pel president del Grupo Segura, Francisco Segura, celebra la segona reunió per a concretar el catàleg de solucions tecnològiques i innovacions que es posarà a la disposició de les empreses de la Comunitat Valenciana.
9.30 hores.
Nota de premsa